Saznajte kako prirodno obnoviti kožu oštećenu čestim pranjem i dezinfekcijskim sredstvima

Saznajte kako prirodno obnoviti kožu oštećenu čestim pranjem i dezinfekcijskim sredstvima

Saznajte kako prirodno obnoviti kožu oštećenu čestim pranjem i dezinfekcijskim sredstvima
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.05.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje kože

Naša koža, po prirodi, nije stvorena za često pranje sapunima i deterdžentima, niti da je u prekomjernom kontaktu s dezinfekcijskim sredstvima

Česta pranja ruku i dezinfekcijska sredstva postala su realnost, dodatno i povećana potreba zbog virusnih oboljenja. Kako se tim postupcima skida sloj rožnatih stanica i stanjuje fosfolipidni dvosloj, važno je redovito, i više puta dnevno, koži dodavati tvari kojima se dvosloj štiti i obnavlja. U slučaju oštećenja zaštitnoga hidrolipidnog sloja, oštećuje se zaštitna barijera kože zbog gubitka čvrstih veza među stanicama rožnatog sloja, te postaje gruba, tvrda, sklona pucanju i iritacijama. Rezultat toga je lakši prodor mikroorganizama ili alergena, što narušava imunološki sustav kože i može rezultirati infekcijom ili alergijskom reakcijom. Vrlo je važna zaštita i njega kože ruku uslijed učestalog korištenja dezinfekcijskih sredstava i agensa koji oštećuju kožu.

Unimast - štiti kožu prije, smiruje za vrijeme i obnavlja nakon izlaganja kože težim uvjetima. Mast s alantoinom, propolisom i pčelinjim voskom - za kućnu i profesionalnu uporabu!

Teži uvjeti podrazumijevaju utjecaj hladnoće i vjetra, često izlaganje deterdžentima, dezinficijensima te svakodnevno nošenje zaštitnih rukavica. Svi ti uvjeti prisutni su u profesionalnom i privatnom životu. Ruke je neophodno tretirati zaštitnom Unimasti prije i poslije izlaganja.

Ostali utjecaji koji nepovoljno djeluju na kožu su rad na zemlji (npr. vrtlarenje) ili rad s građevinskim materijalom, te izlaganje kože fizičkim agensima poput trenje kože ili u slučajevima zaležanosti. U tim uvjetima primjena Unimasti više nego potrebna.

Unimast je dostupan u ljekarnama i Internet trgovinama ljekarni, a moguće ju je naručiti direktno na mail: pip@pip.hr.

Ne zaboravite Unimast - za kožu cijelog tijela izloženu težim uvjetima:

  • vjetru i hladnoći
  • vodi, deterdžentima i dezinficijensima
  • fizičkim agensima (trenje i zaležanost)
  • prije i poslije korištenja jednokratnih rukavica

Više informacija saznajte na pip.hr.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije