Preventivni pregled madeža posjetitelja u Maksimiru otkrio promjene na koži opasne po život

Preventivni pregled madeža posjetitelja u Maksimiru otkrio promjene na koži opasne po život

Preventivni pregled madeža posjetitelja u Maksimiru otkrio promjene na koži opasne po život
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zdravlje kože

Iako se akcije pregleda madeža obično odvijaju u ožujku i travnju, zbog pandemije koja nas je zadesila ove godine i odgodila ih, u sklopu SENSA dana u Maksimiru je svim posjetiteljima omogućen besplatan pregled madeža. Ova zdravstvena akcija tvrtke STADA, organizirana je u suradnji s KBC sestre Milosrdnice i Klinike za dječje bolesti Zagreb. Ako ove godine još niste pregledali svoje madeže, evo zašto više ne smijete čekati.

Maja Kovačević, specijalistica dermatovenerologije u KBC Sestre Milosrdnice izjavila je kako su “napravili preko 50 besplatnih pregleda i savjetovanja o pravilnoj zaštiti kože. Od svih pregledanih, otkrili smo desetak displastičnih madeža te jedan planocelularni karcinom, pa smo pacijente upoznali s rizicima i uputili na operativne zahvate nadležnim kirurzima.”

Kako ovakvih slučajeva ne bi bilo više, predstavnik organizatora ovog besplatnog preventivnog pregleda - Hrvoje Lisak, Business Unit Manager iz tvrtke Stada izjavio je kako je: ”cilj ove akcije, osim obavljanja pregleda bio i upozoriti na važnost pravilne zaštite kože od sunčevog zračenja, odnosno edukacija o prevenciji.

Dobitna kombinacija: pregled madeža i odgovarajuća zaštita

Redoviti pregled i samopregled kože obavezni su tijekom cijele godine, ali naša koža tijekom ljetnih mjeseci i izloženosti sunčevim zrakama zahtijeva posebnu pažnju, zaštitu i njegu.

“Važno je naglasiti da se 80% sunčevog zračenja dobije odbijanjem od raznih površina kao npr betona ili morske površine, pa tako čak i kad smo u hladovini ili smo odjeveni laganim bijelim majicama postoji mogućnost oštećenja kože zbog odbijanja sunčevih zraka ili zbog prolaska kroz odjeću. Na kraju, važno se pravilno namazati zaštitnim sredstvima, najbolje onim kremama koje pružaju trostruku zaštitu od UV-A, UV-B i IR-A zračenja, nanošenjem dovoljne količine kreme i u redovitim razmacima svakih 2-3 sata u slučaju duljeg boravka na suncu. “ istaknula je tijekom predavanja za posjetitelje u sklopu pregleda - prim.dr.sc. Nives Pustišek, specijalistica dermatovenerologije iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Time je naglasila kako su redoviti pregled madeža i odgovarajuća zaštita kože dobitna kombinacija za očuvanje vašeg zdravlja.

Zaštita kože od sunca

Iako znamo kako izlaganje suncu ima i svoje negativne strane, to ne znači da se ovog ljeta, usprkos svemu što nas je snašlo, ne možemo malo opustiti. Odgovarajuća krema za sunčanje bit će naš najbolji saveznik ovog ljeta.

Kako odabrati kremu za sunčanje?

Prilikom odabira zaštitnog sredstva obratite pozornost na njegove sastojke i kvalitetu, jer prava i kvalitetna zaštita će zaustaviti prerano stvaranje bora i umanjiti rizik od nastanka melanoma. Odaberite zaštitu za sunčanje širokog spektra djelovanja koja će blokirati štetne UV-A, UV-B i IR-A zrake te ima visok zaštitni faktor kao što su Ladival zaštitna sredstva za sunčanje.

Ladival liniju čini bogata paleta proizvoda sa zaštitnim faktorom i posebnim formulacijama za svaki tip kože, kao što su koža sklona alergiji na sunce i aknama, dječja koža ali i za regeneraciju oštećene kože nakon sunčanja.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije