Isprobajte jednostavna i učinkovita rješenja za suhe oči!

Isprobajte jednostavna i učinkovita rješenja za suhe oči!

Isprobajte jednostavna i učinkovita rješenja za suhe oči!
 • Objavljeno: Četvrtak, 17.05.2018.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: JGL

Jeste li ikada osjetili kako vas oči peckaju i kao da vam je u očima pijesak? Mučite se i trepćete, trljate oči i nikako da vas taj osjećaj prođe. Možda mislite kako to nije strašno i uopće se ne zamarate s tim. I onda se opet dogodi. Sada ste već pomalo zabrinuti. I razmišljate što učiniti i kako si pomoći.

Za početak, želim vam reći kako je sindrom suhog oka stvaran problem. Sve češći problem s kojim se mnogi od nas susreću. Posljedice suhih očiju kreću se od suptilnog ali kontinuiranog nadraživanja očiju do značajne upale, pa čak i ožiljaka s prednje strane oka.

Sindrom suhog oka može se pojaviti u bilo kojoj dobi, ali postaje sve češći kasnije u životu, osobito nakon 50 godina života. Žene u postmenopauzi imaju veći rizik od suhih očiju od muškaraca iste dobi.

Neki od simptomi suhih očiju i sindroma suhog oka koje sam i sama osjetila su:

 • osjećaj pečenja u očima
 • svrbež očiju
 • teške oči
 • umorne oči
 • bolne oči
 • osjećaj suhoće
 • crvene oči
 • fotofobija (osjetljivost na svjetlo)
 • zamagljen vid.

Iako vam se ovi simptomi ne čine toliko ozbiljnima, jako su neugodni i nimalo nisu bezazleni.

I koliko god čudno zvučalo, suzenje očiju također može biti simptom sindroma suhog oka. To je zato što će suhoća na površini oka ponekad potaknuti proizvodnju vodene komponente vaših suza kao zaštitnog mehanizma. No, ovo refleksno suzenje očiju ne ostaje na oku dovoljno dugo da riješi problem suhog oka.

Adekvatan sloj suza potreban je očima kako bi bile zdrave i kako biste njima dobro vidjeli. Suze ispiru prašinu i mikroorganizme koji mogu oštetiti rožnicu i dovesti do infekcije oka. Na taj način štite naše oči.

Kada radite na računalu, gledate u pametne telefone ili tablete obično rjeđe trepćete i to dovodi do većeg isparavanja suza i povećanog rizika od simptoma suhog oka.

Nosite li leće? Suhe oči su i jedan od razloga zašto ljudi prestaju nositi kontaktne leće. Klima, stropni ventilatori i sustavi grijanja mogu smanjiti vlažnost zraka i/ili ubrzati isparavanje suza. U kombinaciji s lećama, ovo može biti dosta problematično.

Određene bolesti, kao što su dijabetes, bolesti povezane sa štitnjačom, lupus, reumatoidni artritis i Sjogrenov sindrom, pridonose problemima suhog oka. Mnogi lijekovi na recept i bez recepta, uključujući antihistaminike, antidepresive, određene lijekove za krvni tlak i kontracepcijske pilule, povećavaju rizik od sindroma suhog oka.

Sada nas muče i alergije koje dodatno nadražuju oči i stvaraju probleme. A ne možete se jednostavno zatvoriti u kuću i čekati da prođe sezona alergija.

Svi ovi faktori dovode do suhoće očiju. A nekada ih jednostavno ne možemo izbjeći. Srećom, postoji rješenje za sindrom suhog oka! Postoji, zapravo, nekoliko rješenja koja možete isprobati, ovisno o ozbiljnosti problema i tegobama koje vas muče.

Kod težih poremećaja suhoće oka potrebno je trenutno i dugotrajno rješenje. Vizol S 0,4% sadrži visoku koncentraciju natrijevog hijaluronata u obliku suza. Lakše se i bolje primjenjuje od gela, a pruža dugotrajan osjećaj ugode. Vizol S 0,4% je idealan za noćnu primjenu i kod terapije lijekovima.

Vizol S 0,21% je idealan kod blažih smetnji suhog oka. Sadrži visokokvalitetan natrijev hijaluronat u koncentraciji od 0,21%. Trenutno ublažava simptome slabe do umjerene suhoće, pogodan je kod simptoma alergije i idealan za primjenu uz kontaktne leće.

Dugotrajna suhoća oka može uzrokovati oštećenje površine oka i još dugotrajniji osjećaj neugode. Vizol S INTENSIVE vitaminske kapi za oči imaju dvojako djelovanje: potiču regeneraciju površine oka i čine je ponovo glatkom te vlaže oko. Idealan kod dugotrajnog rada na računalu, ekonomičan i jednostavan za primjenu.

Vizol S ALLERGY kapi za oči s Ectoinom® djeluju preventivno kod izloženosti različitim alergenima i ublažavaju postojeće simptome. Štite od štetnog djelovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osjetljive sluznice oka. Pogodan je za osobe koje nose kontaktne leće, djecu i za osobe koje imaju osjetljive oči.

Saznajte detalje o problemu suhog oka i otkrijte efikasno rješenje na www.vizols.com!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije