Zašto biste prije spavanja trebali jesti bananu i kikiriki maslac

Zašto biste prije spavanja trebali jesti bananu i kikiriki maslac

Zašto biste prije spavanja trebali jesti bananu i kikiriki maslac
  • Objavljeno: Srijeda, 30.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Dug i naporan dan je iza vas i san vam je prva stvar na pameti, no vi se mučite sa spavanjem i satima gledate u strop. To je zato što možda niste unijeli hranu koja će vam pomoći da se dovoljno opustite. Za Well+good Tracy Loockwood Beckerman rekla je zašto je banana s maslacem od kikirikija najbolji međuobrok za san. Itekako je važno što i kako jedete prije spavanja. Ovisno o tome što pojedete, vaš san i probava će se ponašati u skladu s time.

„Ako se vaša hrana ne probavi prije nego što odete u krevet, vaše tijelo troši vrijeme kada bi trebalo odmarati, na probavu hrane. Povišena razina glukoze može vas držati budnima“, rekla je Tracy, napominjući da to ovisi i o tome koliko je vaše tijelo osjetljivo.

Ne savjetuje rafinirani šećer i ugljikohidrate prije spavanja jer mogu pridonijeti lošem snu i probavi. Ipak, ponekad vas mozak traži da ga nahranite slatkišima i kolačima nakon stresnog dana jer će mu rafinirani šećeri i ugljikohidrati dati navalu dopamina. Banana s maslacem od kikirikija obrok je koji vam može pomoći da bolje spavate. "Ne samo da su ovi sastojci ukusan par, već i međusobno upotpunjuju okuse. Osim toga, stručnjakinja je za bolji san predložila i grčki jogurt, dimljeni losos, chia sjemenke i orašaste plodove.

“Banane su bogate kalijem i magnezijem, što može pomoći vašim mišićima da se opuste”, objasnila je Beckerman. Maslac od orašastih plodova sadrži triptofan, aminokiselinu koja se u mozgu pretvara u serotonin. Pojedeni zajedno, ugljikohidrati iz banane mogu učiniti triptofan dostupnijim vašem mozgu i povećati vašu sposobnost spavanja. Ova je poslastica pravo čudo za san.

Isprobajte ove recepte za obroke od banane i maslaca od kikirikija:

Ulje kikirikija iznimno je bogato oleinskom kiselinom, za koju se vjeruje da pomaže u održavanju dobre razine kolesterola (HDL) i krvnog tlaka, a oba su ključni čimbenici za optimalno zdravlje srca. S druge strane, nanane su veliki izvor bitnih vitamina i minerala. Sadrže dostatnu količinu vlakana, malu količinu proteina i masti, a odličan su izvor antioksidansa kao što su dopamin i katehin.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije