Brinite za zdravlje uz ulje sandalovine

Brinite za zdravlje uz ulje sandalovine

Brinite za zdravlje uz ulje sandalovine
  • Objavljeno: Srijeda, 16.11.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ulje sandalovine je i danas jedno od najpopularnijih eteričnih ulja. Svakako je izdržalo test vremena budući da je bilo korišteno za ljekovite svrhe, pa čak i vjerske obrede. Ovo eterično ulje dolazi od stabla sandalovine, koje se nalazi u različitim dijelovima svijeta, posebno u jugoistočnoj Aziji.

Sandalovina je korištena stoljećima u mnogim različitim kulturama. Hindusi su to ulje koristili u svojim obredima za čišćenje grijeha. Egipćani su ga koristili u procesima balzamiranja. Ayurveda ga koristi kao lijek za urinarne i respiratorne infekcije i proljev. U islamskim zemljama se koristi tijekom pogreba za brz odlazak duše u nebo.

Jedan veliki razlog za popularnost ovog ulja je činjenica da ima tolike praktične koristi. Ovo eterično ulje može pomoći respiratornom sustavu, ljepoti, probavi i imunološkom sustavu.

Oni koji su zainteresirani mogu ga koristiti za suhu i masnu kožu jer pomaže izbalansirati lučenje sebuma. Također pomaže liječiti ožiljke i strije ako se mala količina ulja dodaje losionima i kremama, a možete koristiti eterično ulje sandalovine za zaštitu rana i posjekotina od zaraze.

Ako ste upoznati s različitim eteričnim uljima, onda znate da se mnoga od njih koriste u aromaterapiji. Eterično ulje sandalovine se ne razlikuje u tom pogledu, jer djeluje kao antidepresiv, smiruje živce i može pomoći da bolje spavate noću. Ulje sandalovine je umirujuće ulje koje potiče osjećaj dubokog mira i iz tog razloga se često koristi za vrijeme meditacije.

Ako patite od mučnine, žgaravice ili nadutosti, ovo eterično ulje je vrlo učinkovito u smanjenju tih problema. Vrlo je korisno i kod olakšavanja bolova u mišićima, pa čak i grčenja mišića. Sve što trebate učiniti je malo se izmasirati uljem sandalovine,  a njegovim udisanjem možete se osloboditi kašlja, bronhitisa i laringitisa. Ulje je korisno za kronične bronhijalne infekcije i za liječenje kašlja.

Kao što smo već spomenuli, jedan popularan način korištenja ovog eteričnog ulja je miješanje s losionima i kremama za tijelo. Jedan od najlakših načina da ga iskoristite je dodavanje nekoliko kapi eteričnog ulja u toplu kupku. To je najbolji način da dobijete najviše od ovog ulja.

Preporučuje se i konzumiranje ulja sandalovine kako bi dobili dodatne koristi za probavni sustav i unutarnje organe. I dok se sandalovina ne smatra previše opasnim eteričnim uljem kada se proguta, uvijek biste trebali biti oprezni prilikom uzimanja ulja na ovaj način. Kako bi bili sigurni, najbolje je ne uzimati eterično ulje bez savjeta liječnika.

Svatko tko odluči kupiti ovo, ili neko drugo, eterično ulje često će biti suočen s pitanjem koje odabrati. Uostalom, ona dolaze u različitim cjenovnim rasponima i kvalitetama. Posavjetujte se s nekim tko se dobro razumije u ovu tematiku kako bi mogli odabrati ono ulje koje će vam biti od najveće koristi!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije