Dišite punim plućima - isperite nos

Dišite punim plućima - isperite nos

Dišite punim plućima - isperite nos
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.06.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svakodnevna užurbanost i stres vode do niza bolesti, stoga mnogi od nas uzimaju dodatne vita­mine i minerale, brinu o prehrani, bave se fizičkom aktivnošću... A što je sa zdravim udahom, koji je osnov za cjelokupno zdravlje i energiju organizma? Klimatizirani prostori u kojima boravimo isušuju nos zbog čega on postaje podložan infekcijama, a smog koji udišemo na ulicama dodatno nepovoljno utječe na zdravlje dišnih puteva. Zbog svega toga raste broj respiratornih bolesti.

Iz ayuverdske medicine dolazi nam tehnika ispiranja nosa, kao učinkovita i nježna pomoć zdravom disanju. Ispiranje nosa danas je vrlo popularno u Njemačkoj, SAD-u i Kanadi, dok se kod nas ova praksa tek počinje primjenjivati. Brojna klinička ispitivanja pokazuju da je ispiranje nosa učinkovita pomoć kod kronične upale sinusa te začepljenog nosa. Ispiranjem nosa otopinom morske soli ukla­njamo višak sluzi iz nosa i sinusa te potičemo rad prirodnih mehanizama čišćenja sluznice.

Ispiranje nosa bitno je raditi pravilno otopinom i pogodnom  posudom. AQUA MARIS preporučuje anatomski oblikovanu i prilagođenu svakom nosu posudu za ispiranje, za nježnu primjenu. Uz posudu dolazi 30 vrećica obogaćene morske soli bez aditiva. To je bitno jer aditivi koji se dodaju u kuhinjsku sol mogu nadražiti osjetljivu sluznicu nosa.

AQUA MARIS  SOL ZA  ISPIRANJE NOSA obogaćena je visoko vrijednim esencijalnim uljima mirte i smilja, koja iskazuju antiseptički i protu-upalni učinak, omekšavaju sluz, te povoljno djeluju na dišne organe. Oba ulja su vrlo nježna i pogodna za primjenu i kod najosjetljivijih osoba. Nakon ispiranja, osoba se osjeća energizirano i svježe, jer diše punim plućima.

AQUA MARIS SUSTAV prije svega preporučujemo svima sa kronično začepljenim nosom te problemima sa sinusima i alergijama. Također, svima koji se rekreativno ili profesionalno bave sportom, jer je zdrav udah osnov za svaku fizičku aktivnost. Mogu ga koristiti i djeca od šest godina, uz početnu pomoć roditelja.

Kako pravilno koristiti AQUA MARIS sustav za ispiranje nosa?

AQUA MARIS MORSKU SOL IZ VREĆICE potrebno je usuti u posudu za ispiranje, napuniti umjereno toplom vodom (oko 37°C) do crte, promješati kružnim pokretima i isprati nos na slijedeći način:

AQUA MARIS sustav ispire nosnu šupljinu i sinuse, pružajući cjelovit talasoterapijski učinak - spoj djelovanja morske soli i ljekovitog bilja Mediterana. AQUA MARIS morska sol bez aditiva, obogaćena je visoko­vrijednim esencijalnim uljima mirte i smilja koja djeluju antiseptički, protuupalno i omekšavaju sluz. Preporučuje se kod kronično začepljenog nosa, upala sinusa i alergija, ali i za održavanje zdravlja i higijenu Posebno se preporučuje i svima koji se profesionalno ili bave sportom.

Jadran Galenski laboratorij d.d.

Pulac bb
51000 Rijeka
Tel/Fax: +385 51 546 024
Tel/Fax: +385 51 546 124
E-mail: jgl@jgl.hr

Najnovije

Najčitanije