Evo kako stolica klečalica utječe na vaše zdravlje

Evo kako stolica klečalica utječe na vaše zdravlje

Evo kako stolica klečalica utječe na vaše zdravlje
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Ako provodite 8 sati dnevno sjedeći u nepravilnom položaju, nakon nekog vremena ćete doživjeti probleme s mišićno-koštanim sustavom. Osim što nepravilno sjedenje, nanosi dugoročnu štetu vašem zdravlju, znatno narušava i kvalitetu života.

U posljednje vrijeme se sve više spominje stolica klečalica, stoga smo odlučili istražiti koje su prednosti sjedenja na stolici stolici klečalici. Iako ova vrsta stolice nije novost na tržištu, sve više ljudi se zbog rada od kuće odlučuje na kupovinu stolice klečalice.

Što je stolica klečalica?

Stolica klečalica se od klasičnih stolica razlikuje svojim posebnim ergonomskim dizajnom, zahvaljujući kojem potiče na uspravno sjedenje s težinom raspoređenom na 3 točke (stražnjica, potkoljenice i stopala).

Kao što joj i samo ime govori, položaj sjedenja na ovoj stolici nalikuje klečanju. U takvom položaju su kukovi pomaknuti prema naprijed, a kralježnica, ramena i vrat nalaze se u pravilnom položaju.

Zdravstvene prednosti stolice klečalice

Osim što potiče pravilno držanje prilikom sjedenja, stolica klečalica ima brojne zdravstvene prednosti, među kojima su:

1. Sprječava bolove u leđima

Jedna od glavnih prednosti sjedenja na stolici klečalici jest što može pomoći kod bolova u leđima zahvaljujući svom ergonomskom dizajnu. Ublažavanje bolova u donjem dijelu leđa postiže se uravnoteženom raspodjelom težine, uspravnim položajem kralježnice i aktiviranjem mišića trupa.

2. Jača mišiće trupa

Stolica klečalica nema naslon koji podupire leđa, zbog čega su tijekom sjedenja na ovoj stolici blago aktivirani mišići trupa. Iako ne može zamijeniti učinak na mišiće koji se postiže tjelovježbom, stolica klečalica može umanjiti negativne posljedice manjka kretanja.

3. Poboljšava produktivnost prilikom rada

Jedna od velikih distrakcija za postizanje učinkovitosti tijekom rada ili učenja u sjedećem položaju je fizička nelagoda i bol nastala nepravilnim sjedenjem. Ljudsko tijelo jednostavno nije stvoreno da provede sate u sjedećem položaju. Sjedenjem na stolici klečalici ne osjećamo fizičku nelagodu, kao kod sjedenja na klasičnoj stolici, što nam omogućava lakše posvećivanje obavljanju zadatka.

Klikite na link ili na fotografiju i kupite stolicu klečalicu uz besplatnu dostavu!

Stolica klečalica preporučuje se svima koji provode više sati dnevno u sjedećem položaju, kao što su učenici, studenti i osobe koje rade za računalom. Njezine prednosti najbolje će osjećati osobe koje imaju problema s pogrbljenim držanjem, slabim leđnim mišićma, lošom cirkulacijom te manjkom koncentracije i čestim osjećajem pospanosti.

Više informacija o stolici klečalici potražite na linku!

Najnovije

Najčitanije