Kako odabrati kvalitetnu uredsku stolicu i zašto je zdravo sjedenje važno?

Kako odabrati kvalitetnu uredsku stolicu i zašto je zdravo sjedenje važno?

Kako odabrati kvalitetnu uredsku stolicu i zašto je zdravo sjedenje važno?
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.11.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Buđenje, doručak, spremanje, vožnja do posla, mailovi, sastanci, telefonski pozivi, pauza za ručak (ili bez pauze), još mailova, ostanak u uredu do sitnih sati... I tako iz dana u dan.

Uzmite trenutak i razmislite o tome koliko vremena provodite na radnom mjestu. Sada razmislite o tome koliko ulažete u zdravlje svoje kralježnice. Uz sve obaveze, zdravlje vam vjerojatno nije na listi prioriteta. A kada biste samo znali koliko je malo potrebno da učinite napokon nešto dobro za sebe!

Problemi sa sjedenjem

Dugotrajno sjedenje može biti uzrokom mnogih problema od kojih su najčešći bolovi u leđima i vratu. Osim redovite fizičke aktivnosti u obliku tjelovježbe ili intenzivnije šetnje, potrebno je paziti na način sjedenja kako bi se prevenirale neželjene posljedice.

Vrijeme koje provodite sjedeći ima velik utjecaj na vaše zdravlje. Upravo zbog toga vrhunska uredska stolica je ulog koji dajete za svoje zdravlje. Ergonomska uredska stolica će osigurati optimalnu cirkulaciju u nogama za vrijeme sjedenja, pružili podršku lumbalnom dijelu, ublažiti pritisak u nogama i omogućiti zdravo sjedenje.

Vrhunska uredska stolica trebala bi ravnomjerno rasporediti pritisak, odnosno prilagoditi se potrebama svakog korisnika. Kvalitetna ergonomska stolica mora jednako dobro funkcionirati i pružati maksimalnu podršku neovisno o tjelesnoj težini osobe.

Dugotrajno sjedenje u manje kvalitetnim uredskim stolicama ostavlja niz negativnih posljedica. Osim neudobnog položaja sjedenja, to su:

  • loša cirkulacija

  • umor mišića

  • grčevi

  • ukočenost

  • bol u vratu, leđima i kukovima

  • oticanje nogu

Kako odabrati stolicu?

Bez obzira na težinu korisnika, nosivost stolice je garancija njezine dugotrajne upotrebljivosti. Većina uredskih stolica ima nosivost od 100 do 120 kila. Iako to na prvu možda zvuči prihvatljivo, pogotovo ako je vaša tjelesna masa manja od toga, takve stolice imaju rok trajanja maksimalno do godinu i pol dana nakon čega gube svoja ergonomska svojstva.

Vrhunske menadžerske stolice pak imaju nosivost veću od 250 kila što garantira da će i nakon nekoliko godina njihova kvaliteta biti jednaka kao i prvog dana.

Primjer takve stolice je stolica Big Boy koja spaja elemente modernog dizajna i visoke udobnosti čija izvedba potiče pravilno sjedenje. Zahvaljujući patentiranom sustavu potpore za lumbalni i zdjelični dio leđa te jednostavnoj kontroli korisnici neovisno o tjelesnoj težini (do 300 kg) i visini dobivaju konstantnu podršku od prvog trenutka.

uredska stolica

Pokrenite mišiće, poboljšajte cirkulaciju i pojačajte koncentraciju. Svoj primjerak Ego Big Boy stolice pronađite po akcijskoj cijeni na poveznici ili klikom na fotografiju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije