Kako se obraniti od bolesti?

Kako se obraniti od bolesti?

Kako se obraniti od bolesti?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.03.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Proljeće je stiglo, ali i dalje ste svakodnevno izloženi raznim bakterijama i virusima. Jači imunitet će se lakše obraniti od bolesti. Donosimo vam načine kako ćete izbjeći odlazak doktoru, a svoje tijelo učiniti savršeno zdravim.

Ljubite se

Da, ljubljenje pomaže u borbi protiv prehlade i gripe. Razmjena bakterija povećava prirodnu obranu tijela i jača imunološki sustav. Dokazano je da seks jednom tjedno povećava razinu imunoglobulina, proteina koji jača imunitet. Najveću korist ćete izvući ukoliko seks kombinirate s ljubljenjem.

Slušajte glazbu

Slušanje glazbe također povećava razinu imunoglobulina. Slušajte najdražu glazbu svaki dan, a barem 30 minuta tijekom i nakon stresnih situacija. Dokazano je da kada isključite glazbu, tijelo nastavlja proizvoditi imunoglobulin još 30 minuta.

Brzo hodajte

Istraživanje je pokazalo da brza šetnja od 45 minuta, četiri ili više dana tjedno može poboljšati vaš imunološki sustav i povećati toleranciju na bol. Ali nemojte trčati, osobito ukoliko osjećate prve simptome prehlade jer vas trčanje u takvom trenutki može poslati ravno u krevet.

Ne ispuhujte naglo nos

Kada ste bolesni, nos se puni sa sluzi. Umjesto snažnog ispuhivanja, trebali biste nježno ispuhivati svaku nosnicu pojedinačno. Naglo ispuhivanje može uzrokovati prolazak sluzi do sinusa, čime riskirate da budete još više bolesni.

Otiđite u saunu

Istraživanja pokazuju da će, slično kao i pijenje velike količine vode kada ste bolesni, sjedenje u vrućoj sauni izuzetno pomoći. Saunom ćete osigurati detoksikaciju svome organizmu, a time poboljšati imunološki sustav i spriječiti nastanak bolesti.

Izbjegavajte suhi zrak

Suhi zrak je plodno tlo za prehladu i gripu. Virusi i bakterije se lakše razmnožavaju na suhom zraku, a isto tako mogu duže preživjeti. Na taj način ćete se lakše razboljeti. Često zračite svoj dom i ne zaboravite prozračiti prostoriju u kojoj često boravite.

Popijte kavu

Pijenje vruće tekućine, uključujući i kvau, može isprati viruse i bakterije u vašim ustima i želucu. Ukoliko niste ljubitelj kave pijte čaj, toplu vodu ili juhu. Taođer probajte ispirati usta sa slanom toplom vodom jer ćete na taj način otjerati sve viruse i bakterije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije