Kolagen Shot - "beauty napitak" ili nešto više?

Kolagen Shot - "beauty napitak" ili nešto više?

Kolagen Shot - "beauty napitak" ili nešto više?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kolagen je najzastupljeniji protein u našem tijelu, koji je odgovoran za elastičnost kože, čvrstu kosu i nokte. Gradivni je blok svih vezivnih tkiva i uključen je u sve tjelesne strukture, ali s godinama proizvodnja kolagena počinje opadati, što utječe na mnoge tjelesne funkcije te, naravno, na naš izgled.

Dakle, što je kolagen, zašto biste ga trebali konzumirati i koji je kolagen najbolji za vas? U ovom članku otkrivamo kakvu ulogu kolagen ima u tijelu, kako prirodni pad kolagena utječe na nas i kako dodatak kolagena može ublažiti ovaj proces.

Što je uopće kolagen?

Kolagen se sastoji od dugih lanaca aminokiselina, u obliku trostruke spirale. Oni se vežu za strukturne proteine ​​koji se nalaze u različitim vezivnim tkivima u tijelu.

U vezivnom tkivu kolagen djeluje kao vrsta ljepila koje drži naše tijelo na okupu. S obzirom da je glava kolagena sastavni dio kostiju, vezivnog tkiva, njegov nedostatak utječe na njihovu strukturu i snagu. S godinama, kako se smanjuje proizvodnja kolagena, posljedice se prvo pokazuju izvana.

Zašto uzimati kolagen?

Glavni razlog za unos kolagena je taj što njegova sinteza u našem tijelu počinje opadati. Nakon 25. godine koža godišnje izgubi oko 1% kolagena. Sinteza fibroblasta se smanjuje, što rezultira gubitkom fleksibilnosti, čvrstoće i pojavljuju se prve bore.

Brzina gubitka kolagena također ovisi o našem načinu života. Čimbenici poput prekomjernog izlaganja suncu, pušenja i toksina aktiviraju enzime koji razgrađuju vlakna kolagena i uzrokuju starenje kože. Uzimanjem kolagena usporavamo njegov gubitak, štitimo postojeći kolagen u koži i istodobno potičemo proizvodnju dodatnog kolagena.

Po čemu je Kolagen shot drukčiji od ostalih dodataka prehrani na tržištu?

Prije svega, Kolagen shot je dodatak prehrani u tekućem obliku. Prema istraživanjima dodaci prehrani u tekućem obliku se apsorbiraju u roku 1-4 min dok se dodaci prehrani u kapsulama apsorbiraju tek nakon 20-30 min. Još jedna bitna stavka je da naše tijelo može iskoristiti od 85-90% dodatka prehrani u tekućem stanju i samo 39-53% dodatka prehrani u kapsulama.

MSM ili organski sumpor je dodatak prehrani koji osim estetskih učinaka na ljepotu ima i protuupalno djelovanje. Obično kod dodataka prehrani s kolagenom uopće ne nalazimo MSM ili ga nalazimo u jako niskim količinama. MSM je siguran dodatak prehrani za koji se na mnogobrojnim istraživanjima pokazalo da se može uzimati i do 4000 mg/dnevno.

Kolagen shot sadrži 1500 mg u kombinaciji sa kolagenom i vitaminom C i ima puno pozitivnih efekata za kosu, kožu, zglobove I probavu. MSM djeluje kao donor sumpora kod proizvodnje aminokiseline cistein i metionin. Sudjeluju u sintezi keratina i s time omogućuje sjajnu i jaku kosu. Zbog toga ga žene nerijetko piju za poboljšanje rasta kose i noktiju kao i za smanjenje opadanja kose.

Razlika između Kolagen shot-a i Kolagen shot 10'000

Kolagen shot je naš osnovni dodatak prehrani s kojim smo na tržištu već više od četiri godine. Spada u skupinu anti-age i beauty proizvoda ali radi raznovrsnih sastojaka koji imaju široki spektar djelovanja zaključujemo da je puno više od “beauty” proizvoda. Sadrži 5'000 mg hidroliziranog ribljeg kolagena i 1500 mg MSM-a. Za poticanje efekta ljepote dodani su još hijaluronska kiselina, biotin i vitamin B6 koji djeluju na bolju teksturu kože, kose i noktiju.

Iskustva kupaca nam potvrđuju djelovanja koja se tiču ljepote ali ujedno I zdravlja. Neka od tih iskustava su: opadanje kose, rast kose, bolovi u zglobovima i kostima, dermatitis, akne, mrlje I alergije, rast noktiju itd.

Kolagen shot 10'000 ima pojačanu recepturu kojom smo htjeli osim efekta ljepote, potaknuti još bolju i bržu regeneraciju tkiva. Sadrži čak 10'000 mg hidroliziranog ribljeg kolagena i 2000 mg MSM-a. Zbog većeg sadržaja kolagena i MSM-a se preporučuje za osobe koje imaju probleme sa zglobovima, artritisom te imaju izražene i duboke bore na licu ili zbog nekog drugog razloga imaju potrebu za bržom i intenzivnijom regeneracijom stanica. Preporučuje se i nakon operacija za brže zacjeljivanje rana. U Kolagen Shot 10'000 je dodan i vitamin D koji je iznimno važan za poticanje normalnog djelovanja imunološkog sustava i mentalnog zdravlja.

Oba proizvoda su namijenjena za žene i za muškarce iza 20. godine koji brinu o svojem tijelu ili su tjelesno aktivni.

Ne odgađajte brigu o svojem tijelu do trenutka kada bolovi u zglobovima počinju narušavati vaš svakodnevni život ili koža u potpunosti izgubi elastičnost i tonus. Uložite u vaše zdravlje i tijelo će vam biti zahvalno.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije