Ovo su posljedice koje uzrokuje migrena!

Ovo su posljedice koje uzrokuje migrena!

Ovo su posljedice koje uzrokuje migrena!
  • Objavljeno: Srijeda, 19.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Bolovi jedne migrene traju obično nekoliko sati ili dana. No, učinak kronične migrene na cjelokupno zdravlje može biti zabrinjavajući. Ako često patite od migrena, posavjetujte se sa svojim liječnikom kako biste spriječili dodatne zdravstvene probleme.

Posljedice migrene

1. Problemi s radom probave

Migrena i probavne smetnje često idu ruku pod ruku. Liječnici vjeruju da promjene koje uzrokuju migrenu mogu uzrokovati i probavne smetnje. Osobe koje pate od kroničnih migrena često osjećaju probavne smetnje, kao što su zatvor, proljev ili nadutost.

2. Bolovi u leđima

Čak 13 od 18 osoba koje pate od migrene, imaju problema s čestim bolovima u leđima. Nakon nekog vremena će migrena uzrokovati napetost u vratu i ramenima, a istraživanja su pokazala da migrena može promijeniti strukturu sive tvari u mozgu. Kao rezultat toga, osjećat ćete bolove na različitim dijelovima tijela, najčešće leđima.

3. Moždani udar

Moždani udar se javlja kada je zaustavljen dotok krvi u mozak. Istraživanja su pokazala da kronične migrene udvostručuju rizik od nastanka moždanog udara.

4. Poremećaji vida

Neki tipovi migrena mogu uzrokovati kratkotrajni gubitak vida ili promjene vida. Migrene također mogu uzrokovati izrazito proširenje zjenica.

5. Problemi sa spavanjem

Migrene mogu značajno narušiti kvalitetu sna. Kronična migrena smanjuje oslobađanje hormona sna, melatonina, a loš san dodatno pogoršava simptome migrena.

6. Gubitak sluha

Ovakvi slučajevi su rijetki, ali postoje. Iznenadan gubitak sluha uzrokovan kroničnom migrenom može trajati i do 72 sata. Stručnjaci još uvijek nisu sigurni koji je pravi uzrok gubitka sluha, ali vjeruju da su to oštećenja malih krvnih žila na području ušiju.

7. Druge kronične boli

U jednom istraživanju se pokazalo da osobe, koje pate od kroničnih migrena, imaju povećan rizik od nastanka fibromialgije, stanja čiji su simptomi umor, depresija i bolovi na različitim područjima tijela.

8. Povišen krvni tlak

Žene koje pate od migrena, imaju povećan rizik od nastanka povišenog krvnog tlaka, a neka istraživanja su pokazala da su najugroženije trudnice.

9. Loše raspoloženje

Depresija, anksioznost i bipolarni poremećaj su česti problemi osoba koje pate od migrena. Jedan od razloga jest taj što nikada nisu sigurni kada će se migrena opet javiti.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije