Koronavirus: pogledajte odakle je sve poteklo!

Koronavirus: pogledajte odakle je sve poteklo!

Koronavirus: pogledajte odakle je sve poteklo!
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.03.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kineski su znanstvenici otkrili da je uzrok virusne upale pluća koja je zabilježena kod više osoba u kineskom gradu Wuhan novi korona virus. Ova vrsta korona virusa razlikuje se od bilo kojeg drugog do sad otkrivenog ljudskog korona virusa, navodi Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Osim toga, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je da širenje korona virusa predstavlja globalnu zdravstvenu krizu!

Prema podacima koje navodi Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), 3 843 524 ljudi je zaraženo korona virusom, preko milijun i 300 tisuća oporavljenih, a broj umrlih od koronavirusa iznosi 265 668. Do sad su slučajevi zaraze korona virusom u više od 200 zemalja diljem svijeta, žarište se prebacilo s Italije u SAD, a u Hrvatskoj se broj zaraženih koronavirusom popeo na 2125 uz 86 smrtnih slučajeva.

Koronavirus simptomi

Simptomi infekcije, odnosno zaraze korona virusom uključuju simptome slične drugim resporatornim bolestima:

  • kašalj
  • povišenu tjelesnu temperaturu
  • kratkoću daha
  • otežano disanje

Klikni na link ili sliku i saznaj koja je razlika između korona virusa, alergije, gripe i prehlade.

Korona virusa zaštita

Stručnjaci upozoravaju da se kod nekih osoba ne moraju pojaviti simptomi, a oni mogu prenositi korona virus na okolinu pa je izuzetno važno poštovati mjere opreza koje je izdala Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Koronavirus prenošenje

Iako je poznato što je korona virus i da uzrokuje respiratorne bolesti, način prenošenja još uvijek nije poznat. Sumnja se da se korona virus širi kapljičnim putem - kašljanjem, kihanjem i govorom, a razdoblje inkubacije iznosi i do 14 dana.

Prevencija je ključ svega zato se savjetuje da češće perete ruke te da ojačate svoj imunitet!

Kako napraviti antiseptik kod kuće? Saznajte na linku ili klikom na sliku!

Koronavirus lijek

Australski stručnjaci objavili su da su u laboratoriju uspjeli razviti verziju novog korona virusa, što bi moglo dovesti do razvoja cjepiva u vrlo kratkom roku.

Odakle je potekao koronavirus

Internetom je donedavno kružio video jedne tržnice u Wuhanu na kojoj su se mogle vidjeti razne životinje, poput kobre, šišmiša te kućnih ljubimaca - psa i mačaka. No, zbog kršenja uvjeta taj videozapis je uklonjen s YouTube kanala.

Dr. Natko Beck o koronavirusu

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije