Mala kućna ljekarna: Pronašli smo proizvod koji bi vama i vašoj obitelji mogao spasiti ljeto

Mala kućna ljekarna: Pronašli smo proizvod koji bi vama i vašoj obitelji mogao spasiti ljeto

Mala kućna ljekarna: Pronašli smo proizvod koji bi vama i vašoj obitelji mogao spasiti ljeto
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Na spomen kućne ljekarne, prva asocijacija su lijekovi protiv bolova, toplomjer i flasteri. Ipak, uz sebe uvijek treba imati i kremu koja će otkloniti štetu i potaknuti obnovu ako dođe do ozljeda na najvećem organu našeg tijela - koži.

Kako dolaze ljetni mjeseci, većina nas provodi više vremena na suncu, fizički smo aktivniji, a neki se i odlučuju za tretmane uljepšavanja. Sve ove navike kožu čine ili osjetljivijom ili izloženijom ozljedama poput manjih posjekotina i opekotina. Ne treba zaboraviti niti na njegu kože najmlađih, jer su i oni ljeti skloniji pelenskim osipima, ogrebotinama i opeklinama od sunca. U nastavku saznajte kako sebi i cijeloj obitelji olakšati oporavak nakon ovih nezgoda, uz pomoć samo jednog proizvoda - neoVIDERM emulzije.

Što je točno neoVIDERM?

neoVIDERM je must have proizvod svake kućne ljekarne zbog svoje široke namjene. On pridonosi zaštiti kože, dubinski hidratizira i umiruje kožu nakon kozmetičkih tretmana poput microneedlinga, kemijskih pilinga, depilacija i lasera. Također smiruje opekline od sunca i upalne procese te potpomaže i ubrzava regeneraciju kožnog tkiva kod raznih oštećenja poput posjekotina, ogrebotina i raznih vrsta rana.

Medicinski proizvod neoVIDERM preporučuju dermatolozi u slučajevima dermatoloških i estetskih tretmana kože, opeklina 1. i 2. stupnja, kod bolesnika kod kojih je provođena terapija zračenjem, kemijskih i laserskih pilinga, površinskih čireva, tretmani radioterapije, iritacija, crvenila i osipa kože, dermatitisa, malih ogrebotina kao i kod suhe i ispucale kože, upala i herpesa.

Kada koristiti neoVIDERM?

Neke od najčešćih indikacija za korištenje kreme koja hladi, hidratizira i obnavlja kožu su:

  • pelenski osip u male djece (siguran je za uporabu od prvog dana djetetova života)
  • opekline nastale uslijed izlaganja suncu ili doticajem vrućih predmeta
  • površinske ozljede poput ogrebotina i manjih porezotina
  • ubodi insekata i žarnjaka
  • depilacija i kozmetički tretmani.

Šteta prouzročena svim ovim stanjima je potpuno popravljiva i kožu je nakon njih moguće vratiti u prvobitno stanje. Kako bi se taj proces što više ubrzao, opečena i nadražena koža se treba što prije i što češće mazati proizvodom koji će je hidratizirati i pospješiti proces regeneracije. Kada su u pitanju rane nakon kojih nastaju kraste, poput porezotina i ogrebotina, one se mogu otkinuti i pokrenuti cijeli postupak ispočetka. Kako bi se taj rizik sveo na minimum i krasta što prije otpala, potrebno ju je mazati proizvodom koji će je omekšati i ubrzati zacjeljivanje.

Koji su ključni sastojci neoVIDERMA?

Bitno je naglasiti da neoVIDERM djeluje na svim razinama zaštite i obnavljanja kože. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, koji se sastoji od betaglukana, hijaluronske kiseline i alginata, neoVIDERM će obnoviti hidrolipidnu barijeru, vratiti normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiriti opekline i upalne procese, dubinski hidratizirati kožu i ubrzati regeneraciju kožnog tkiva.

Betaglukan aktivira i regenerira obrambene procese kože te djeluje na dva načina: potiče stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva crta obrane organizma i potiče aktivaciju makrofaga – stanica koje čine "energetsku centralu" imunološke aktivnosti, i time izaziva cijelu kaskadu događaja u organizmu pretvarajući tijelo u "arsenal obrane". Također stvara zaštitni sloj, djeluje obnavljajuće i hidratizira.

Hijaluronska kiselina je sastavni dio naše kože. Proizvodi je sama koža putem stanica vezivnog tkiva donjeg sloja. Upravo je ona zaslužna za to što koža djece sadrži čak 65 % vode.

Alginati se naširoko koriste u liječenju zacjeljivanja rana. Sadržaj natrijevog alginata i TEA alginata u neoVIDERM emulziji održava kožu vlažnom, hidratiziranom i stalne temperature. Alginati djeluju iznimno upijajuće i osiguravaju stvaranje vlažnog okruženja koje podržava zacjeljivanje kože.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije