Najčešći snovi i njihovo značenje

Najčešći snovi i njihovo značenje

Najčešći snovi i njihovo značenje
  • Objavljeno: Utorak, 06.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jeste li znali da svaka osoba u prosjeku sanja oko 1460 puta godišnje? To su 4 sna dnevno. Svemir s nama pokušava komunicirati na različite načine, a snovi su jedan od njih. Donosimo vam neke od najčešćih snova i njihova objašnjenja.

Padanje

Ako sanjate kako padate, vjerojatno osjećate kako nemate kontrolu nad određenim aspektom života ili ste se trenutno suočili s preprekama koje vam se čine nepremostivima. Obično nikada zapravo ne padnete, ali padate sve dok se ne probudite. Ovo također može značiti da trebate iz života otpustiti nešto što vas drži na istom mjestu već dulje vrijeme i onemogućava vam da krenete prema naprijed.

Bježanje od nečega

Ako sanjate kako vas nešto lovi, to može značiti da već dulje vrijeme bježite od odgovornosti od koje zapravo ne možete pobjeći. Vaša podsvijest vam pokušava reći da se s time trebate suočiti. Svoje strahove ćete pobijediti jedino ako se s njima suočite i u potpunosti ih prihvatite. Ovaj san također može značiti da se bojite nečega ili nekoga jer mislite da vam može nauditi.

Biti gol u prostoriji punoj ljudi

Ovaj san znači da se osjećate ranjivo i izloženo. Strah od toga da će vas drugi ljudi vidjeti gole zapravo znači da se sramite jednog dijela svojeg života i ne želite da za to itko zna. Ili već dulje vrijeme nešto tajite. Ovaj san nema nikakve veze s nesigurnošću oko izgleda, već se radi o nesigurnosti po pitanju toga kako vas okolina doživljava i što misli o vama.

Letenje

Ovaj san je uvijek zabavan, naročito ako ste svladali lucidno sanjanje pa ste u stanju kontrolirati kako i kuda letite. Ovaj san označava da žudite za slobodom. Sanjati kako letite može biti posljedica ostvarenja željenog cilja i postizanja uspjeha.

Pročitajte što su lucidni snovi!

Seks

Sanjati seks može značiti da žudite za intimnošću s drugom osobom, ali na emocionalnoj razini. Ovaj san može označavati i da se osjećate usamljeno i žudite za povezivanjem s drugim ljudima. Također, možda vam vaša podsvijest govori da se posvetite sebi i razlučite što točno osjećate, odnosno da bolje shvatite zašto se osjećate tako kako se osjećate.

Smrt

Suprotno onome što možda mislite, sanjati smrt ne znači da će se dogoditi nešto negativno. To zapravo može značiti da vaša svijest doživljava pozitivan preokret. Sanjati smrt znači da ste završili s jednim dijelom svog života i da je vrijeme za novi početak.

Bliske osobe

Ako sanjate ljude s kojima ste bliski, to znači da trebate razmisliti o tome kakvu oni ulogu imaju u vašem životu. To također može značiti da još uvijek niste poradili na nekim dijelovima svoje osobnosti da biste se mogli osjećati potpuno.

Pisanje ispita

Život možemo gledati kao jedan veliki test ili ispit. Učimo lekcije i pripremamo se za budućnost. Ako ste sanjali da pišete veliki i važan test u školi, to može značiti da ste u nekim područjima života nesigurni i da se uspoređujete s drugima.

Putovanje

Ako sanjate da putujete, to znači da je vrijeme za pokret. Osjećate se nemirno i dosađujete se u trenutnoj životnoj situaciji. Želite uvesti velike promjene u svoj život i prestati živjeti u rutini. To također može značiti da bježite od samoga sebe i ne želite se suočiti sa strahovima koje imate.

Vozite auto nad kojim nemate kontrolu

Ovo simbolizira manjak kontrole nad vlastitim životom. To znači da ste dopustili drugima da upravljaju vama i vašim životom. Ovaj san označava da trebate preuzeti inicijativu i početi s djelovanjem.

Pročitajte savjete koji će vam pomoći da večeras spavate bolje!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije