Otkrijte zašto je kolagen neophodan za lijepe i zdrave nokte

Otkrijte zašto je kolagen neophodan za lijepe i zdrave nokte

Otkrijte zašto je kolagen neophodan za lijepe i zdrave nokte
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.12.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Veliki broj žena odlazi na raznorazne kozmetičke tretmane noktiju jer nisu zadovoljne s izgledom svojih prirodnih. Najčešći problem su krhki nokti skloni pucanju i ljuštenju što nije samo estetski problem nego ukazuje da vašem organizmu nešto nedostaje, a to je kolagen.

Zašto je toliko važan kolagen?

Kolagen se naziva i proteinom mladosti što ujedno ukazuje koliko je on bitan za ljudski organizam. On predstavlja čak 30% ukupne proteinske mase ljudskog tijela. Unatoč tome što je to najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu te je zaslužan za zdravlje ne samo noktiju nego i kože, kose, zubiju, tetiva, zglobova i očiju, s godinama njegov udio opada. Upravo tu nastaju raznih problemi. Naime, s vremenom sposobnost stalne sinteze kolagena se smanjuje. Dok smo u mladosti veoma brzo nadomjestili gubitak kolagena, nažalost nakon 21. godine tijelo prosječno gubi 1,5 posto kolagena godišnje. Taj gubitak utječe na funkcioniranje ljudskog organizma, ali i na fizički izgled. Već s 35. godina primjećujemo prve vidljive znakove na svom organizmu.

Zašto imati umjetne kada možete imati zdrave i lijepe prirodne nokte?

Jedan od glavnih razloga zbog kojih veliki broj žena stavlja umjetne nokte jest izraženo nezadovoljstvo izgledom njihovih prirodnih noktiju. Najčešći problem su suhi nokti skloni pucanju i ljuštenju, bijele mrljice i hrapava površina samog nokta. Rješenje ovih problema ne leži u konstantnom odlasku u kozmetički salon u kojem mjesečno ostavljate popriličnu količinu novca.

Brojni su razlozi zbog kojih dolazi do slabljenja nokta. Loše navike, poput grickanja noktiju ili zanoktica, neprovjerena i agresivna kozmetika, nekorištenje rukavica prilikom čišćenja i pranja, ali i razni kozmetički tretmani, negativno utječu na zdravlje noktiju.

Nezdrave životne navike, poput pušenja i prekomjerne konzumacije alkohola, prekomjerno izlaganje suncu, razni zagađivači kao i toksične stvari (provjerite lakove koje koristite za svoje nokte) negativno utječu na postojeći kolagen, a to se ujedno izražava na izgled naših prirodnih noktiju. Kako smo utvrdili proizvodnja kolega opada s godinama, stoga naši nokti sve više slabe.

Rješenje leži u jačanju vašeg prirodnog nokta, a to možete postići uz ujednačenu i zdravu prehranu, ali je neophodno konzumirati i dodatke prehrane.

Djelovanje kolagena

Za stvaranje zrelih vlakana kolagena potrebna je reakcija tri enzima, a rad tih ključnih enzima posredno ili neposredno potiče ch-OSA®, odnosno kolin-stabilna ortosilicijeva kiselina. BioSil® sadrži ch-OSA® i vitamin C, a rezultati su vidljivi već nakon 3 mjeseca.

ch-OSA® se preporučuje kod:

• stanjene kose

• kose koja se lako lomi

• kose bez sjaja

• finih linija i bora

• gubitka elastičnosti kože

• opuštene kože

• kože oštećene UV zrakama

• oštećenja kože uzrokovanog glikacijom

• kože bez sjaja

• “rascvjetalih” noktiju

BioSil® ujedinjuje kolin-stabilnu ortosilicijevu kiselinu i vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, kostiju, hrskavice, zubi, desni i krvnih žila, a štiti stanice od oksidativnog stresa.

BioSil® možete kupiti u svim boljim ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, u Kemig4U maloprodaji i na web stranici!

Više informacija o kolagenu saznajte na linku!

Vezani članci:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije