Kako do zdrave, sjajne i guste kose? Rješenje leži u kolagenu!

Kako do zdrave, sjajne i guste kose? Rješenje leži u kolagenu!

Kako do zdrave, sjajne i guste kose? Rješenje leži u kolagenu!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.12.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Suha i beživotna kosa, tanke vlasi koje zbog manjka elastičnosti pucaju i ispucali vrhovi - brojne žene muku muče sa svojom kosom. Želja je uvijek ista: zdrava, sjajna, glatka, gusta i elastična kosa. Upravo se to često čini kao posve nemoguća misija. Naime, isprobali ste razne kozmetičke preparate, koristili ulja, šampone, regeneratore i maske koje obećavaju čuda, no učinak nikad nije bio dugotrajan. Problem leži u tome što pokušavate kosu jačati samo izvana, ali ne i iznutra.

Loša frizura ima moć da upropsti dan, a loša kosa i mnogo dulje. Stoga je važno pomoći kosi i ne samo izvana prekriti problem nego joj pružiti ono što joj je iznutra potrebno. Tajna leži u kolagenu.

Kolagen - eliksir mladosti

Kolagen se često naziva eliksirom i proteinom mladosti, a to ne iznenađuje jer je on zaslužan ne samo za snažnu, gusti i sjajnu kosu nego i za zdrave zglobove i kožu, lijepe nokte te je od velike važnosti za održavanje zdravlja zubiju, tetiva i očiju. On ujedno obavija mišiće i pojedine mišićne grupe te štiti krvne žile i živce.

Postoji dobra i loša vijest kad je kolagen u pitanju. Dobra je svakako što naš organizam ima sposobnost stalne obnove kolagena, dok je loša vijest što ta sposobnost opada. Smatra se da između 21. i 30. godine ljudski organizam prosječno gubi oko 1,5 posto kolagena, a već do 40. godine se on gubi čak oko 15 posto.

Zašto je kolagen dobar za kosu?

Kolagen utječe pozitivno na kosu na više načina. On je zaslužan za brži rast kose te smanjuje i pojavu sijedih vlasi. On je također efikasan za liječenje suhe, ispucale i lomljive kose te ojačava vrhove i potiče rast novih folikula. Također pozitivno djeluje na smanjivanje opadanja kose, odnosno pomaže u regeneraciji i rastu kose. Zaključak je da uz pomoć kolagena postižemo gustu, sjajnu, zdravu i elastičnu kosu.

Kao što smo utvrdili, nažalost kolagen s godinama opada u našem organizmu stoga je potrebno ga nadomjestiti ili čak poticati njegovu proizvodnju. Pravila i uravnotežena prehrana kao i redovito bavljenje fizičkom aktivnosti mogu usporiti gubitak kolagena. Potrebno je izbaciti rafinirani šećer, a povećati unos vitamina C koji je esencijalni nutrijent potreban za biosintezu kolagena. Nažalost, samo prehranom ne možemo utjecati na povećanu proizvodnju kolagena nego je potrebno dodati i posebne dodatke prehrane.

Djelovanje kolagena

Za stvaranje zrelih vlakana kolagena potrebna je reakcija tri enzima, a rad tih ključnih enzima posredno ili neposredno potiče ch-OSA®, odnosno kolin-stabilna ortosilicijeva kiselina. BioSil® sadrži ch-OSA® i vitamin C, a rezultati su vidljivi već nakon 3 mjeseca.

ch-OSA® se preporučuje kod:

• stanjene kose

• kose koja se lako lomi

• kose bez sjaja

• finih linija i bora

• gubitka elastičnosti kože

• opuštene kože

• kože oštećene UV zrakama

• oštećenja kože uzrokovanog glikacijom

• kože bez sjaja

• “rascvjetalih” noktiju

BioSil® ujedinjuje kolin-stabilnu ortosilicijevu kiselinu i vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, kostiju, hrskavice, zubi, desni i krvnih žila, a štiti stanice od oksidativnog stresa.

BioSil® možete kupiti u svim boljim ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, u Kemig4U maloprodaji i na web stranici!

Više informacija o kolagenu saznajte na linku!

Vezani članci:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije