Ovih sedam jutarnjih pokazatelja znače da ste dobrog zdravlja

Ovih sedam jutarnjih pokazatelja znače da ste dobrog zdravlja

Ovih sedam jutarnjih pokazatelja znače da ste dobrog zdravlja
  • Objavljeno: Petak, 01.11.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Osobe čija tijela rade neke ''neugodne'' stvari ujutro zapravo su odličnog zdravlja, iako vam se te stvari možda čine groznima.

Razlog tome jest što tijekom prvih pola sata nakon buđenja tijelo ponovno pokreće svoj motor. Raste temperatura tijela i krvnog tlaka, a kemikalije i neuroni u mozgu prilagođavaju se promjeni.

Tijelo stoga, kada izlazi iz stanja spavanja, mora odraditi neke procese kako bi se pripremilo za budno stanje. Donosimo 7 'neugodnih' jutarnjih stvari koje zapravo pokazuju da se dobrog zdravlja.

Krmelji

Čak i ako ih imate dosta, ove male 'gadosti' znače da se vaše oči još uvijek štite same, pa čak i kada spavate. Materija koja se nalazi oko vaših očiju kada se probudite nastaje kombinacijom prašine, stanice kože i prirodne sluzi. Kada ste budni, ove čestice se ispiru suzama, ali kada spavate one se talože i to nije ništa strašno.

Velika nužda

Jutarnja stolica je prilično dobar znak da vaše tijelo ispravno funkcionira. Metabolizam je uravnotežen, a probava je zdrava, kažu stručnjaci. Dodaju da je jutarnja stolica indikator zdravlja organizma - preciznije, odmah nakon ustajanja.

To ima veze s time da tanko i debelo crijevo rade 'prekovremeno' dok spavamo, a ujutro bi trebali imati prirodni podražaj za odlazak na WC.

Jutarnji zadah

Ako imate jak zadah ujutro, vaše tijelo doživljava zdravu reakciju na dobar noćni san.

- Pljuvačka, koja uklanja bakterije koja izazivaju loš dah se znatno smanjuje kada spavamo. Ovo dovodi do 'suhih usta' i bakterija na jeziku i zubima, što dovodi do toga da je zadah ujutro prilično neugodan - kažu stručnjaci.

Taman urin

Tijekom dana, taman urin je obično znak dehidracije. Ali ako vam se ujutro čini tamnijim, to je znak da vaše tijelo ispravno funkcionira.

- Kako bi se bubrezi odmorili, tijelo dok spavate oslobađa hormone. To znači da kada se ujutro probudite, vaš urin može biti jako koncentriran, ali to je u stvari dobra stvar. Znači da vaše tijelo dopušta dovoljno odmora bubrezima. Samo pazite da pijete dovoljno vode tijekom dana -kaži stručnjaci.

Vjetrovi

Jutarnji vjetrovi znak su dobre probave. Ispuštanje vjetrova potrebno je za zdravu funkciju crijeva i probavnog sustava. Zato se preporučuje hrana koja je bogata vlaknima.

Stvaranje sluzi

Možda vam se čini grozno što, čim se probudite, morate ispuhati nos ili pročistiti grlo, no, stručnjaci napominju da je ovo dobra stvar. Tijelo naime koristi sluz kako bi se riješilo alergena ili ostataka iz nosa, sinusa ili grla. Odnosno svih loših stvari koje su se, tijekom noći, nakupile.

Podrigivanje

Jutarnje podrigivanje znak je dobrog funkcioniranja probavnog sustava. Možda vas ovo brine, ali nema potrebe da budete nervozni zbog ovog odgovora tijela.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije