Provjerite koje javne površine imaju najviše bakterija!

Provjerite koje javne površine imaju najviše bakterija!

Provjerite koje javne površine imaju najviše bakterija!
  • Objavljeno: Nedjelja, 23.10.2016.
  • Broj pregleda: 518
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bazeni i kupališta

U bazenskoj vodi pronađeni su i tragovi izmeta jer mala djeca mogu nositi čak 10 grama zaostalog izmeta na svojim stražnjicama. U bazen se unose i bakterije s neopranih ruku, a velika količina testirane vode bila je pozitivna na E. coli, što može izazvati krvavi proljev.

Svakako pokušajte izbjeći gutanje bazenske vode!

Jelovnici

Restoranski jelovnici imaju 100 puta više bakterija nego wc školjke. Operite ruke nakon odabira jela i nikada na njih ne stavljajte pribor za jelo.

Istražite s nama 8 najprljavijih stvari u kućanstvu!

Cjedilo za agrume

Otkriveno je da gotovo 70% ispitanih cjedila za agrume sadrži mikrobe koji uzrokuju bolesti, uključujući E. coli koja bi mogla uzrokovati neugodne probleme sa želucem.

Fontana

Razmislite dvaput prije nego što popijete vodu iz fontane koja je čak i predviđena za konzumiranje. Jeste li ikada vidjeli nekoga da čisti pipe na fontanama? Radije nosite bocu vode sa sobom.

Tekući sapun

Pumpe koje sadrže tekući sapun u javnim toaletima su plodno tlo za bakterije. Perite ruke najmanje 20 sekundi ili nositi sredstvo za dezinfekciju ruku.

Košarica iz dućana

Ručka košarice je leglo bakterija. Može sadržavati i do 11 milijuna mikroorganizama, uključujući i one iz sirovog mesa. Koristite vlažne maramice za dezinfekciju.

Kvake i tipke za dizalo

Kvake i tipke sadrže mnoštvo bakterija i gotovo nitko ih ne čisti. Za otvaranje vrata i dozivanje lifta koristite laktove, maramice ili jednostavno koristite stepenice i sredstva za dezinfekciju ruku.

Provjerite čiji je ured prljaviji – muški ili ženski!

Hotelske sobe

Daljinski je najprljaviji predmet u hotelskim sobama, a veliki potencijal imaju i noćne lampe, prekrivač, sušilo za kosu, telefon i zamotane čaše za piće.

Dječja igrališta i pješčanici

Tobogani i ljuljačke spadaju u rizičnu skupinu. Najgore mjesto je pješčanik koji ima 36 puta više bakterija nego pladanj u restoranu. Bakterije vole topla i vlažna mjesta stoga se opremite maramicama i sredstvima za dezinfekciju.

Novac i bankomati

Tipke na bankomatu, novac, vrata banke, kreditne kartice… Nažalost nitko ne koristi rukavice pri rukovanju navedenim stvarima. Što se tiče bankomata, možete ga očistiti maramicama s antibakterijskim djelovanjem ili gumbe pritišćite olovkom ili sličnim predmetom.

Najnovije

Najčitanije