Reci mi što te boli pa ću ti reći tko si

Reci mi što te boli pa ću ti reći tko si

Reci mi što te boli pa ću ti reći tko si
  • Objavljeno: Subota, 08.01.2011.
  • Broj pregleda: 1.434
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sve bolesti dolaze od živaca, a samo sifilis od ljubavi kaže stara narodna mudrost. Medicina ima razna područja koja se bave proučavanjem utjecaja psihologije i ljudske psihe na fizičko zdravlje. Često se kaže da je svaka bolest, osim zarazne, posljedica emocija. Frustracija, ljutnja, gnjev i krivnja su negativni osjećaji koji vas mogu dovesti do bolničkog kreveta. Kako bi to izbjegli, morate prestati sa svime što vam uzrokuje boli i brige jednom i zauvijek.

Ako se želite osloboditi od bolesti, promijenite svoj stav prema životu i sebi. Ljudsko tijelo izvršava svoje funkcije strogo definirano, i stoga je dobro definiran odnos svijesti i stanja tijela dobar početak. Tu postaje jasno da ako želite nešto promijeniti morate krenuti od sebe.

Ako ste patite od kratkovidnosti, niste sigurni o budućnosti, jer se vaše oči boje gledati u daljinu. Kako bi vratili izgubljeni vid, trebate imati povjerenja u sebe, raditi na osobnim i profesionalnim kvalitetama, stalno poboljšavati svoju vjerodostojnost, osobito u svojim očima, i u očima drugih.

Kod dalekovidnosti, oči se boje vidjeti što je sljedeće oko vas. Možda mislite da ste okruženi poteškoćama i nevoljama, kojima ne možete pobjeći. Stvar se vraća na sumnju u vlastite sposobnosti, nesposobnost za rješavanje nagomilanih problema, a vjerojatno često mislite da je problem veći nego što stvarno jest. Vježbajte samokontrolu i svakako obratite pozornost na dobre strane u životu.

Bolesti grla pokazuju da se loše ponašamo prema drugima, često bliskim ljudima. Obratite pažnju na one prema kojima ste nepravedni ili prestrogi. Omekšajte svoj stav prema tim ljudima, ne budite prestrogi.

Bolesne uši znače želju da se odvojite od drugih, vanjskog svijeta, nespremnost da čujete nečije tvrdnje, optužbe, psovke, želite da vas se ostavi na miru. Spoznajte čiji je stav bio je razlog za takav problem. Pokušajte izgladiti nastale probleme i osjećat ćete se bolje.

Ginekološke bolesti pokazuju nezadovoljstvo seksualnim partnerom, nedostatak volje ili strah od seksualnog odnosa. Često jaki stres može uzrokovati ove probleme. Morate izaći iz ovog stanja, a ako treba i promijeniti partnera.

Glavobolje i hipertenzija su znak stresa, neuspjeha u rješavanju problema, umora i pritiska. Najbolje bi bilo kada bi pronašli barem nekoliko dana za odmor. Pokušajte se potpuno opustiti ovih dana, zaboravite sve i shvatite da ste u poziciji da prevladate poteškoće.

Bolesti nogu su posljedica osjećaja da nemate kontrolu nad vlastitim životom, da vas je netko povrijedio i  ne dopušta da živite kako želite. Skupite svu svoju snagu i pokušajte promijeniti situaciju.

Za alergije je dokazano da se mogu pojaviti ne samo na prašinu, hranu, biljke i životinjsko krzno, već i  na mjesto gdje se osjećate neugodno. Obratite pozornost na to i pronađite izvor alergije, promijenite svoj stav prema njemu, ili izbjegavajte kontakt s tim mjestom. Posebnu pozornost treba obratiti na dječje bolesti, jer djeca još uvijek imaju mogućnost promijeniti svoj stav prema svijetu, ljudima i sebi, i to je razlog zašto im roditelji trebaju pomoći.

Jednom kada shvatite da vaši osjećaji mogu uzrokovati bolest, vrijeme je da promijenite nešto u svom životu. Uostalom, bolest koja se uvijek vraća, postupno postaje kronična. Naravno, rad na sebi je dug i kompliciran proces koji će potrajati nekoliko tjedana ili mjeseci, čak godina, ali potpuni oporavak će postati najbolja nagrada!

Najnovije

Najčitanije