Saznajte kako se trebate hraniti ako bolujete od dijabetesa!

Saznajte kako se trebate hraniti ako bolujete od dijabetesa!

Saznajte kako se trebate hraniti ako bolujete od dijabetesa!
  • Objavljeno: Srijeda, 14.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kada bolujete od dijabetesa vrlo je važno da obratite pažnju na ono što jedete, kao i na ono što biste trebali jesti i na ono što biste trebali izbjegavati.

Razni nutricionisti i stručnjaci za dijabetes i ističu kako postoje četiri hranjive vrste koje su zdrave i potrebne svima, a posebno su važne dijabetičarima. To su : kalcij, vitamin D, vlakna i omega3 masne kiseline.

Pitate se kako izgleda prehrana za osobe koje pate od dijabetesa bilo kojeg tipa? Ponajprije, ona mora biti raznolika jer niti jedna namirnica ne sadrži apsolutno sve hranjive tvari koje su potrebne ljudima. Zato je najbolje da se unaprijed pripremite i izradite plan prehrane, koji će sadržavati sve minimalno tri glavna obroka i dodatne zalogaje, a uz gotove recepte lakše ćete rasporediti što ćete kada jesti i uštedjet ćete vrijeme i živce.

Ovo su najbolji prehrambeni savjeti za dijabetičare!

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti donosimo vam vodič o prehrani za dijabetičare kojeg možete preuzeti klikom na fotografiju ili ovdje. Vodič će vam pomoći da svakog dana isprobate nešto zdravo i ukusno. Ako vas brine kako izdržati nadolazeće blagdane, budite bez brige! Uz brojne recepte za konkretne obroke, pronaći ćete i recepte za slastice koji će vam zasigurno dobro doći u blagdansko vrijeme.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije