Što učiniti kad padne imunitet?

Što učiniti kad padne imunitet?

Što učiniti kad padne imunitet?
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.02.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF / Promo

Imunost ili otpornost je medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma odupiranju i obrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili kemijske opasnosti.

Zdrav imunološki sustav osnovni je preduvjet dobrog zdravlja. Ako imamo jak i zdrav imunološki sustav možemo se svakodnevno uspješno suprotstaviti narušavanju ravnoteže u našem organizmu koja može nastati uslijed izloženosti različitim faktorima kao što su stres, iscrpljenost, vanjski patogeni u kolektivima i posljedice akutnih bolesti.

Iako bismo organizam trebali kontinuirano opskrbljivati nutrijentima potrebnim za održavanje imuniteta, najčešće za suplementima vitamina i minerala te imunostimulansima posežemo upravo kad nam imunitet padne odnosno kad nam se bolest dogodi.

Postoje osnovne preporuke koje treba slijediti kako bismo vratili narušenu ravnotežu i povećali imunitet. U prvom redu - treba smanjiti stres ili ublažiti njegove posljedice! Također, potrebno je dovoljno spavati, kad god je moguće boraviti na zraku i suncu, redovito i što više se kretati te se raznoliko hraniti.

Kada u našoj prehrani nema dovoljno mikronutrijenata, a to je najčešće u zimskim mjesecima zbog manje dostupnosti svježeg voća i povrća potrebno je uvrstiti dodatke prehrani koji sadrže vitamine i minerale te pčelinje proizvode.

Vitamin C i cink su na vrhu popisa kada je riječ o jačanju imuniteta. Potiču rad imunološkog sustava kroz složene stanične procese i povećavaju proizvodnju stanica koje se bore protiv infekcija.

Pčelinji proizvodi su riznica „ljekovitih“ tvari iz prirode, od pamtivijeka se koriste i doprinose očuvanju zdravlja čovjeka. Neprestano se proširuju spoznaje o biološkoj aktivnosti pčelinjih proizvoda, otkrivaju se nova djelovanja i potvrđuju tradicionalna znanja o njihovoj ljekovitosti.

Med je dobar prirodni imunostimulator. Propolis, cvjetni prah i matična mliječ sadrže pregršt vitamina, minerala i aminokiselina koji djeluju stimulativno na organizam.

Matična mliječ je moćna i sadrži razne aminokiseline, hranjive tvari, vitamine, minerale, enzime i mnoge druge tvari zbog kojih je naše tijelo zdravo i u formi. Konzumiranje matične mlijeći će spriječiti razne bolesti, ali i povećati ukupnu razinu energije u tijelu, izdržljivost i snagu. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja, pomaže u borbi protiv depresije i smanjuje stres. Najvažnija i prisutna samo u matičnoj mliječi je nezasićena masna kiselina 10 hidroksidecenska kiselina (10-HDA). Ujedno je i najobjektivniji parametar za određivanje kvalitete matične mliječi. Upravo se zbog 10-HDA matičnoj mliječi pripisuju brojna pozitivna svojstva.

Prilikom izbora dodataka prehrani osobito važno je brinuti o njihovoj kvaliteti, stoga prednost dajemo proizvodima od prirodnih sastojaka koji ne sadrže umjetne boje, umjetne okuse i druge aditive.

Farmakol Imunalpip plus, sirup

Mednopropolisni sirup svojim sastavom prilagođen je za primjenu kod djece već od 1. godine života i odrasle. Namijenjen je jačanju imunološkog sustava i povećanju snage i vitalnosti organizma, preventivno i kod akutnih stanja virusnih i bakterijskih infekcija te prehlada i alergija. Uz med i propolis, u svom sastavu sadrži matičnu mliječ, prirodni sok aronije te vitamin C i cink koji doprinose jačanju oslabljenog imunološkog sustava uslijed bolesti, stresa te povećanih fizičkih i psihičkih napora.

Farmakol Imunalpip plus

Farmakol Gelee Royale - matična mliječ kapi

Matična mliječ u kapima je 100% prirodan proizvod jedinstven po sastavu zbog čega omogućava najbržu apsorpciju i najveću iskoristivost matične mliječi!

Za mlade i odrasle s aktivnim životnim stilom, prirodno uravnotežen i bogat kompleks hranjivih tvari. Matična mliječ u obliku kapi omogućava jednostavnu i djelotvornu primjenu. Pomoćne tvari stabiliziraju svježu matičnu mliječ a ujedno i omogućuju izravno ulaženje matične mliječi u krvotok te veću iskoristivost njezinih biološki aktivnih sastavnica.

Farmakol Gelee Royale - matična mliječ kapi

Farmakol Ampule matične mliječi junior, 500 mg s vitaminom D i vitaminima B kompleksa

Ampule su farmaceutski oblik prilagođen za primjenu kod djece od 3. godine života, ne sadrže konzervanse, umjetna bojila i alkohol.

Sadrže svježu matičnu mliječ, vitamin C iz prirodnog izvora (acerole), te vitamin D i vitamine B kompleksa koji doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti.

Preporuka je koristiti ampule matične mliječi preventivno i terapijski kod pada imuniteta, kronične iscrpljenosti organizma, kod povećane psihičke i fizičke aktivnosti.

Farmakol Ampule matične mliječi junior

Farmakol Ampule matične mliječi, 1400 mg

Za odrasle s oslabljenim obrambenim sposobnostima organizma, za brži oporavak i psihofizičko stanje organizma na prirodan način. Ampule sadrže svježu matičnu mliječ i mikroelemente bakar i selen koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Obnavlja energetske zalihe, održava vitalnost i psihofizičku snagu organizma. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja.

Ampule ne sadrže konzervanse i umjetna bojila.

Farmakol Ampule matične mliječi

Više o Fakmakol liniji pronađite na poveznici.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije