Izbjegnite proljetni umor i uživajte u proljeću!

Izbjegnite proljetni umor i uživajte u proljeću!

Izbjegnite proljetni umor i uživajte u proljeću!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.03.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kronično ste umorni i iscrpljeni, nedostaje vam energije? Najčešći uzrok tome je proljetni umor!

U prijelaznim razdobljima između dvaju godišnjih doba, najizraženije iz zime u proljeće, osjećamo se umorno i iscrpljeno. Bezvoljnost, pospanost, razdražljivost, pad koncentracije, pad imuniteta, nezainteresiranost za posao i učenje. Sve su to simptomi proljetnog umora.

Potrebna je brza prilagodba organizma i dodatna potpora imunološkom sustavu. Energija dolazi iz osnovne hrane koju svakodnevno konzumiramo no ponekad ni uz najbolju volju nije moguće samo prehranom osigurati dovoljno vitamina i minerala za prilagodbu organizma na promjenu godišnjeg doba.

Stoga je dobro posegnuti za kvalitetnim vitaminsko-mineralnim pripravcima koji su učinkoviti u borbi protiv proljetnog umora.

Koji proizvod odabrati?

Proizvod koji sadrži vitamine i minerale, općenito, će dobro doći u stanjima umora, emotivne napetosti i stresa. Pritom je za najbolje rezultate protiv proljetnog umora poželjno odabirati proizvode koje sadrže prvenstveno vitamin C, ali i vitamine B skupine te željezo, minerale selen i cink koji jačaju imunološki sustav.

Željezo je nužno

U borbi protiv proljetnog umora i stanju posrnulog imuniteta važnu ulogu ima željezo.

Željezo je mineral koji ljudsko tijelo ne može sintetizirati, a neophodan je za normalno funkcioniranje organizma. Dio je stanica u tijelu i posrednik u mnogim fiziološkim procesima, a kao dio molekule hemoglobina željezo na sebe veže kisik iz pluća i raznosi ga po tijelu. Željezo je sastavni dio mnogih enzima koji tijelu pomažu u razgradnji i probavi hrane te posreduju u mnogim staničnim aktivnostima. Povećana potreba za željezom, smanjeni unos željeza ili poremećaj apsorpcije željeza najčešći su uzroci nedostatka željeza.

I prije nego što se razvije anemija, osobe sa lošim statusom ovog minerala mogu imati cijeli niz tegoba (umor, iscrpljenost, slabost, smanjena otpornost organizma, depresija, ispadanje kose, lomljivost noktiju …), a neke od njih su jednake simptomima proljetnog umora. Kako biste poboljšali zdravstveno stanje organizma potrebno je svakodnevnu prehranu obogatiti pripravcima koji mogu nadoknaditi manjak željeza.

Ispravan pristup prirodnoj terapiji nadoknade željeza je ujednačen unos malih bioraspoloživih doza željeza, hranjivih tvari i oligoelemenata.

Prirodni kompleksi željeza najbolje se resorbiraju u organizmu, stoga je neophodno u terapiju uključiti i prirodne sastojke.

Najveći dio željeza u hrani je u obliku trovalentnog željeza koje se, da bi se moglo apsorbirati, mora reducirati u dvovalentno. Vitamin C doprinosi redukciji trovalentnog u dvovalentan oblik.

Feropip, medni sirup iz Farmakol linije sa dodanim željezom (II) fumaratom, koje doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, sadrži vitamin C i koncentrirani sok aronije koji obiluje vitaminom C i P koji osiguravaju bolju iskoristivost željeza. Med medljikovac kao osnova sirupa potiče i olakšava apsorpciju željeza, sadrži vitamine i minerale. Dodanu vrijednost imaju antioksidansi kojima obiluje med i sok aronije.

Matična mliječ izvrstan je spoj vitamina, minerala, aminokiselina i hranjivih materija potrebnih svakom organizmu. Zahvaljujući bogatstvu za zdravlje bitnih sastojaka, preporučuje se u stanjima iscrpljenosti organizma, manjka energije, te opće bezvoljnosti.

Ampule matične mliječi 1400mg za odrasle iz linije Farmakol

Za odrasle s oslabljenim obrambenim sposobnostima organizma, za brži oporavak i psihofizičko stanje organizma na prirodan način. Ampule sadrže svježu matičnu mliječ i mikroelemente bakar i selen koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Obnavlja energetske zalihe, održava vitalnost i psihofizičku snagu organizma. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja.

PIP Ampule matične mliječi 500mg Junior

Ampule sadrže svježu matičnu mliječ koja prirodno sadrži i vitamin C i željezo te podiže opće stanje organizma i potiče apsorpciju željeza. Uz matičnu mliječ sadrže i vitamin C iz prirodnog izvora (acerole), te vitamin D i vitamine B kompleksa koji doprinose jačanju imunološkog sustava, jačim kostima i zubima, pravilnom rastu i razvoju, te smanjenju umora.

Imunalpip plus, sirup iz linije Farmakol

Mednopropolisni sirup namijenjen je jačanju imunološkog sustava, povećanju snage i vitalnosti organizma. Uz med i propolis, u svom sastavu sadrži matičnu mliječ, prirodni koncentrirani sok aronije, te vitamin C i cink koji doprinose jačanju oslabljenog imunološkog sustava uslijed stresa te povećanih fizičkih i psihičkih napora.

Imunalpip plus potpuno je prirodnog sastava, proizveden u skladu s najvišim proizvodnim normama, ne sadrži alkohol, dodani šećer ili sladila i konzervanse.

Kofein nije uvijek loš

Kofein se često doživljava negativcem. Ako ga se u organizam previše unese, može doći do oponašanja stresnih reakcija tijela: drhtavice, razdražljivosti i hiperaktivnost, no uzimamo li ga u prirodnom obliku u preporučenim dozama održati će organizam budnim.

Energypip – vise energije na prirodan način med, guarana i vitamin C iz acerole.

Prirodni kofein iz guarane, aktivni sastojak Energypip-a se u tijelu oslobađa sporije, osiguravajući kontinuitet proizvodnje energije tijekom nekoliko sati (cca. 6 sati) što je ujedno i razlika djelovanja kofeina iz kave i kofeina iz guarane. Stimulira središnji živčani sustav, potiče veći protok krvi u mozak te povećava izlučivanje važnog neurotransmitera serotonina, jača tjelesne i psihičke sposobnosti, na prirodan način održava budnost i osigurava organizmu ugodan osjećaj snage i zadovoljstva. Aktivni sastojak Energypipa je i vitamin C iz prirodnog izvora koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Med je, uz poznate učinke, u proizvodu brzi nosač svih sastojaka do stanica organizma.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije