Umjetne suze za zaštitu, vlaženje i podmazivanje oka!

Umjetne suze za zaštitu, vlaženje i podmazivanje oka!

Umjetne suze za zaštitu, vlaženje i podmazivanje oka!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.04.2013.
  • Broj pregleda: 4.221
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Suho oko je jedan od vodećih oftalmoloških problema, sve prisutniji i u mlađoj  životnoj dobi. Vodeći simptomi suhoga oka su: peckanje, grebanje, iritacija, crvenilo, suhoća, svrbež, pojačano suzenje, osjetljivost na svjetlost te sekret. Osim simptoma vezanih neposredno uz oko, sindrom suhog oka ima izravan utjecaj i na kvalitetu života pa tako velik broj pacijenata navodi opći umor, smanjenu koncentraciju, pojačanu razdražljivost i učestale glavobolje.

Suho oko ne može se izliječiti, ali se mogu ublažiti simptomi i spriječiti komplikacije (infekcija, stvaranje ožiljka). U svakom slučaju, potrebno je izbjegavati čimbenike koji provociraju simptome, poput boravka u zadimljenom i klimatiziranom prostoru, na vjetru ili dugotrajan rad za računalom.

Osnovu terapije suhog oka čine umjetne suze, koje služe kao nadomjestak prirodnim suzama čije je izlučivanje nedostatno, a sastav promijenjen. Na površini oka one stvaraju zaštitni sloj koji hlapi sporije od vlastitih suza, a uz to smanjuju trenje vjeđa prilikom treptanja. Ukratko, služe za zaštitu, vlaženje i podmazivanje.

Blink® contacts kapi služe za dugotrajno osvježenje suhih i umornih očiju. Namijenjene su osobama sa blažim oblikom suhog oka i nositeljima kontaktnih leća. Aktivna tvar je natrij hijaluronat koji je sastavni dio oka (očna vodica, staklovina) ali i drugim dijelovima tijela. Povećava stabilnost suznog filma, poboljšava stvaranje suza i potiče zacjeljivanje sitnih ozljeda rožnice.

Blink umjetne suze su jednostavne za upotrebu i izuzetno učinkovite. Mogu se koristiti uz sve vrste kontaktnih leća uključujući meke, tvrde, plinopropusne, zamjenske i leće za produženo nošenje. Prije uporabe nije potrebno skidati leće. Sadrže fotosenzibilni konzervans OcuPure koji se, izložen svjetlosti, razlaže na prirodne sastojke suza - vodu i natrij klorid pa nema dodatne iritacije oka. Zbog blagog sastava i odsutnosti konzervansa mogu se po potrebi kapati i više puta na dan.         

Više o proizvodu saznajte na Blink® contacts.

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Najnovije

Najčitanije