Hit na društvenim mrežama: vježbanje uz ovaj trik postat će puno zabavnije

Hit na društvenim mrežama: vježbanje uz ovaj trik postat će puno zabavnije

Hit na društvenim mrežama: vježbanje uz ovaj trik postat će puno zabavnije
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Vježbanje u teretani može biti monotono, najviše zbog samostalnog treniranja. Početnicima je vrlo teško priviknuti se na takav način vježbanja, pogotovo ako prelaze s nekog grupnog sporta. Često čujemo izreku „teretana jednostavno nije za mene“, no što ako vam kažemo da može biti - ako sami prilagodite trening kako vama odgovara?

Dosadne kardio sprave za vježbanje, nedavno je fitness influencerica Allie Bennett učinila puno zanimljivijima svojim viralnim hitom na TikToku, koji je nazvala Treadmill strut. Njezine vježbe broje milijune pregleda, a svaki trening traje 36 minuta i obilježava ga točno određen popis pjesama.

Što je Treadmill Strut?

Riječ je o zabavnoj visokoenergetskoj rutini vježbanja na traci za trčanje. Sama vježba započinje polaganim hodanjem. Svakom sljedećom pjesmom povećava se intenzitet za 0,1/0,2 mph, sve dok na dođete do 30 minuta. Posljednjih šest minuta odvojite za dvije pjesme. Krajnji cilj je brzo trčanje, stoga ćete nakon 30-e minute odabrati najbržu pjesmu i pojačati tempo do 7,0 mph. Nakon toga, završavate sa sporijom pjesmom kako biste se uz hodanje rashladili i opustili.

Allie razvija rutine vježbanja temeljene na traci za trčanje uklopljene oko strateški raspoređenih popisa pjesama popularnih glazbenih umjetnika, a na spotify-u možete naći sve popise koje preporučuje. Odaberite glazbenika koji vam odgovara i krenite s vježbom. Na listi se mogu naći Taylor Swift, Rihanna, Justin Bieber, Doja Cat, pa čak i razna glazbena razdoblja poput 1990-ih i ranih 2010-ih.

Ovo je 8 najučinkovitijih vježbi za mršavljenje!

Među zadovoljnim korisnicima društvenih mreža, pronašla se i popularna američka pjevačica Lizzo koja je isprobala vježbu pa objavila video u kojem je rekla da se osjeća odlično nakon vježbe. Jedna korisnica je snimila cijeli proces vježbanja u trajanju od tjedan dana, što možete pogledati ovdje:

Allie je objasnila kako je kreirala ovu vježbu najviše za početnike, jer se konstanto prikazuju jedino ekstremne i teške vježbe samo kako bi preuzele pozornost. Pitanje je, stoga, koliko je ova vježba učinkovita?

Što kažu stručnjaci?

Američka osobna trenerica Ramona Braganza objasnila je kako je vježba hodanja izvrsna za početnike koji traže dodatnu motivaciju za nastavak vježbanja. Dodaje kako se također može modificirati za iskusnije sportaše tako što će početi većom brzinom i u skladu s tim povećati tempo. Ili bi to mogao biti izvrstan trening niskog intenziteta za napredne sportaše koji ovu vježbu mogu odraditi između zahtjevnijih treninga, prenosi Everyday Health.

Hodanje je učinkovito u svakom pogledu jer samo 21 minuta rekreativnog hodanja može spriječiti ili smanjiti rizik od srčanih bolesti, a ubrzanjem ćete ujedno i topiti kilograme. Mnogi stručnjaci cijene što ovaj trend umjesto brojanja kalorija, naglasak stavlja na zabavu i mentalno zdravlje. Voditelj jednog fitness centra Teddy Savage, ističe kako je riječ o učinkovitom alatu protiv stresa.

Ovo su najvažnija pravila za zdravlje srca!

Oklijevanje koje osjećamo kada krenemo u teretanu bez ikakvog plana ili se spremamo za izvođenje posebno teške intervalne vježbe nastaje jer se osjećamo nesigurnima u svoju sposobnost obavljanja zadatka koji nam je na raspolaganju. Ponekad taj osjećaj može biti toliko jak da potpuno izbjegnemo trening jer se bojimo da nećemo uspjeti.

Preuzmite popis ove trenerice ili napravite vlastiti. Odaberite glazbenika koji vam odgovara i krenite s vježbom. Oslobađanje endorfina, serotonina i ubrzanje otkucaja srca poboljšat će zdravlje vašeg srca, podmazati zglobove, sagorjeti kalorije i učiniti vas zvijezdom vlastitog showa!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije