Zaštitite se od neugodnih zimskih iznenađenja

Zaštitite se od neugodnih zimskih iznenađenja

Zaštitite se od neugodnih zimskih iznenađenja
  • Objavljeno: Srijeda, 20.11.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Shutterstock

Svi se sigurno sjećamo dana kada smo pomislili “Uh, danas se ne osjećam najbolje, valjda me neće uloviti gripa”. Tada obično odlučimo prespavati još jednu večer i vidjeti kako ćemo se osjećati ujutro, a onda nas dočekaju vrućica, glavobolja, bol u mišićima i tjelesna malaksalost. Sa zimskim dijelom godine, nažalost, dolazi sezona zaraznih bolesti. Gripa i prehlada najčešća su sezonska oboljenja, a prenose se kihanjem, kašljanjem te kontaktom s zaraženim predmetima, tako da joj je gotovo nemoguće umaknuti.

Kako zimi uglavnom boravimo u zatvorenim prostorima, i šanse za zarazu su veće. Prošle godine je bilo 61.206 službeno prijavljenih oboljelih od gripe, a ovisno o razvoju bolesti i zatečenom stanju organizma, u ponekim slučajevima može doći i do ozbiljnijih komplikacija. Liječničke ambulante u zimskim su mjesecima obično pune, a situacija se dodatno komplicira nemate li dopunsko osiguranje. Kad nas ulovi gripa, sve što želimo je brz oporavak i dosta odmora uz topli napitak, a najmanje o čemu nam se da razmišljati u tom trenutku je koliko pojedina zdravstvena usluga može koštati. Upravo se s tim problemom susreću oni koji nemaju dopunsko osiguranje, misleći da im ono ne treba jer rijetko idu liječniku.

Zima ima i lijepe strane, poput blagdanske atmosfere, okićenih ulica i mirisa kuhanog vina, ali uz gripu krije i druge potencijalne opasnosti. Lomovi, uganuća i druge ozljede kao posljedica poledice ili trenutka nepažnje, nažalost su također dio zimske svakodnevice. Dođe li do lomova ili uganuća, a sanacija tih ozljeda uključuje i bolničko liječenje, dopunsko osiguranje pokriva troškove. Nerijetko iza toga slijedi i fizikalna terapija, a taj dio također pokriva dopunsko osiguranje. Jednostavno rečeno, imate li dopunsko osiguranje, zaštiti ćete se od nepotrebnih i neželjenih iznenađenja.

Na vrijeme ugovorite policu dopunskog osiguranja Croatia osiguranja i neka vam ova zima ostane u sjećanju po mirisu cimeta i lijepim trenucima provedenim s prijateljima i obitelji, a ne po financijskim problemima. Ugovorite li policu online do 30. studenog ostvarit ćete 15% popusta na osnovno pokriće te imati pravo na gratis B-listu lijekova u prvoj godini. Također, sve osiguranike očekuje i digitalna iskaznica u mobilnoj aplikaciji Moja Croatia.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije