Muči vas zubni kamenac? Evo kako ga riješiti kod kuće!

Muči vas zubni kamenac? Evo kako ga riješiti kod kuće!

Muči vas zubni kamenac? Evo kako ga riješiti kod kuće!
  • Objavljeno: Subota, 30.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zdravlje zubi

Svi žele lijep osmijeh, ali što je još važnije, i zdrave zube. Da bi bili zdravi potrebno je redovito čistiti zubni kamenac koji može uzrokovati upalu i krvarenje desni, ali i loš zadah. Na ovaj način možete biti trajno zadovoljni i Vi i Vaš stomatolog.

Odlazak zubaru svima je mrzak i najradije bi to preskočili, ali ako želimo zdrave zube, to jednostavno nije moguće. Jedan od najvećih krivaca za brojne probleme u usnoj šupljini je zubni kamenac koji uzrokuje loš zadah, upalu i krvarenje zubnog mesa te povlačenje desni, a nastaje iz plaka zbog nedovoljne higijene usne šupljine.

Plak je mekani, bezbojni sloj koji se stvara na našim zubima i uz liniju desni, a sastoji se od bakterija. Nakon nekog vremena otvrdne i pretvori se u kamenac zbog kojeg smo prisiljeni najmanje dva puta godišnje ići kod zubara na čišćenje. Nasreću, postoji proizvod pomoću kojeg se možete riješiti zubnog kamenca u vlastitoj kupaonici i tako prorijediti odlazak zubaru.

Riječ je o Zeodent® prahu za zube i desni kojim ćete se riješiti nakupljenog kamenca i spriječiti pojavu novog, a zubi će biti glatki i sjajni, bez plaka.

Kako Zeodent djeluje?

Zeodent® prah za zube proizveden je od vulkanskog minerala zeolita i certificiran je za dentalnu i oralnu primjenu te je namijenjen potpunoj njezi usne šupljine. Nije abrazivan, nego je alkalan i djeluje na principu ionske razmjene i neutralizacije pH vrijednosti na zubima zbog čega će se četkanjem postojeći kamenac raspasti, a zubi nahraniti vrijednim mineralima kao što su magnezij, kalij i kalcij, a time će i uvjeti za nastanak karijesa biti svedeni na minimum.

Ovaj potpuno prirodni preparat, bez dodatka Fluora, nema okus ni miris pa je pogodan i za noćno korištenje na desnima na koje djeluje izuzetno blagotvorno čineći ih jačima i otpornijima. Još jedna prednost Zeodenta® mogu ga koristiti i djeca.

Zaustavite krvarenje desni

zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, Zeodent® jača vaše desni i sprječava njihovo povlačenje – potrebno ga je samo dodatno nanijeti na desni onda kad znate da neko vrijeme nećete ništa piti (primjerice navečer za vrijeme gledanja televizije ili prije spavanja). Već nakon 10 dana primijetit ćete promjenu jer će se vaše desni vratiti za čak 1 mm (što je iskusila većina korisnika). Krvarenja će prestati, desni će poprimiti zdravu ružičastu boju i zubi će biti manje klimavi.

Nažalost, većina se ljudi tijekom života susreće s parodontozom, možda najgorom bolesti desni koja nerijetko dovodi do gubitka zubi. Simptomi parodontoze su upalni procesi, povlačenje i krvarenje zubnog mesa te klimavi zubi, a redovitim korištenjem Zeodenta® spriječit ćete te probleme i sačuvati zdravlje zubi i lijep osmijeh.

Blistav osmijeh uz Zeodent

Osim značajnog utjecaja na zdravlje zubi, Zeodent® djeluje i na njihov izgled. Budući da sprječava nastanak plaka i zubnog kamenca, vaši će zubi redovitom upotrebom biti glatki i sjajni, a upravo je to sve što vam je potrebno za očaravajući osmijeh na koji nitko neće ostati ravnodušan.

Zahvaljujući prirodnom sastavu i nevjerojatnoj učinkovitosti, Zeodent® ima analizu i odobrenje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te preporuku mnogih stomatologa.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije