5 savjeta za prevenciju ljetnih vaginalnih infekcija

5 savjeta za prevenciju ljetnih vaginalnih infekcija

5 savjeta za prevenciju ljetnih vaginalnih infekcija
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.08.2017.
  • Broj pregleda: 2.565
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ljeto je za mnoge - najljepše godišnje doba. O odmoru prepunom sunca, mora i kupanja u bazenu maštamo cijelu godinu. Posebno se to odnosi na pripadnice ljepšeg spola koje ljetne mjesece željno iščekuju zbog sunčanja i brčkanja u plićaku.

Međutim, vlažno okruženje specifično za ljetne mjesece nerijetko može narušiti žensko zdravlje i povećati rizik od razvoja vaginalnih infekcija uzrokovanih bakterijama i gljivicama.

Stoga vam u nastavku donosimo pet sjajnih savjeta za što bezbrižnije ljeto bez vaginalnih infekcija.

1. Mokru odjeću odmah zamijenite suhom!

Mokri kupaći kostimi najčešći su uzrok ljetnih vaginalnih infekcija. Stoga ih je iznimno važno, nakon što završite s plivanjem i brčkanjem u bazenu ili moru, zamijeniti suhim. Pogotovo se to odnosi na donji dio kupaćeg kostima. Izbjegavajte sjedenje i ležanje u mokroj odjeći! Naime, toplo i vlažno okruženje predstavljaju idealno „plodno tlo“ za razvoj vaginalnih infekcija uzrokovanih bakterijama ili gljivicama.

2. Nosite pamučno, prozračno donje rublje!

Iako satensko i čipkasto donje rublje svojom profinjenošću i senzualnošću daleko nadmašuje pamučno, može stvoriti neugodne vaginalne probleme. Naime, spomenuto donje rublje ili uska odjeća od sintetičkih vlakana nisu prozračni i imaju tendenciju zadržavanja vlage. A bakterije i gljivice se razmnožavaju tamo gdje je vlažno i toplo. Stoga prednost dajte pamučnim gaćicama jer pamuk drži vlagu daleko od tijela i time štiti od vaginalnih infekcija.

3. Izbjegavajte mirisne higijenske proizvode!

U ljetnim se mjesecima, zbog pretjeranog znojenja, imamo potrebu tuširati se češće nego inače. Većina žena nerijetko poseže za higijenskim proizvodima koji sadrže agresivne sapune, mirise i kemikalije. Oni mogu narušiti prirodnu ravnotežu vagine te doprinijeti razvoju gljivica i bakterija pa ih nastojte izbjegavati. Intimno područje svakodnevno perite vodom, a po potrebi i blagim, medicinskim proizvodom za intimnu njegu.

4. Često mijenjate higijenske uloške i tampone!

Iako smo tijekom ljetnog godišnjeg odmora puno opušteniji i bezbrižniji no inače, zdravlje nam i dalje mora biti na vrhu liste prioriteta. Stoga nemojte dopustiti da vas dobro društvo ili užarena plesna atmosfera pretvore u zaboravnu osobu kad je riječ o redovitom mijenjanju higijenskih uložaka i tampona. Na taj ćete način smanjiti rizik za razvoj vaginalnih infekcija.

5. Odmah započnite s liječenjem vaginalne infekcije!

Ako ipak primijetite neugodne simptome, reagirajte odmah. Obratite se liječniku koji će procijeniti je li potrebna terapija, a od velike vam pomoći može biti Nutripharm® Candigynol, osobito za prevenciju.


Riječ je o novom medicinskom proizvodu koji pomaže pri liječenju i prevenciji vaginalnih infekcija uzrokovanih bakterijama ili gljivicama. Namijenjen je ublažavanju simptoma pečenja, svrbeža, crvenila te pojačanog iscjetka. Također je koristan za prevenciju kod žena s učestalim infekcijama.
Nutripharm® Candigynol® sadrži CANDIResolve™ - biljni kompleks s polisahardima aloje, eteričnim uljima kadulje i čajevca i ekstraktom sjemenki grejpa te laktatnu kiselinu za obnovu normalnog pH rodnice.

Dostupan je u pakiranju od 10 vagitorija za vaginalnu primjenu, a za liječenje ili periodičku prevenciju preporučuje se koristiti 1 vagitorij dnevno tijekom 10 dana.

Proizvod ne sadrži konzervanse, aditive ni boje te nisu zabilježeni neželjeni učinci.

Više informacija o proizvodu pročitajte na www.nutripharm.hr.

Najnovije

Najčitanije