Greške koje žene često ponavljaju

Greške koje žene često ponavljaju

Greške koje žene često ponavljaju
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.04.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

 

Pazite na tjelovježbu i prehranu, ali sigurno škodite svome zdravlju na druge načine, a da čak toga ni niste svjesne.

Nošenje potpetica

Sve  više žena nosi potpetice svakodnevno, a to može itekako naškoditi vašem zdravlju. Visoke potpetice utječu na držanje, stvaraju pritisak na zglobove, a mogu dovesti i do niza bolesti kao što su artritis, bol u leđima, iskrivljenje nožnih prstiju i ozljede tetiva. Kako biste smanjili oštećenje, ne nosite potpetice više od 4cm. Također bi bilo dobro kada biste stavili uloške kako bi se smanjio pritisak na zglobove.

Teška torba

Žena često nosi veliki broj stvari koje joj trebaju. Ponekad torba može biti teška i nekoliko kilograma, a nosite ju svaki dan na ramenu. Na taj način radite opterećenje na kralježnicu, što može dovesti do dugoročnih problema sa zdravljem. Iako posljedice ne osjećate sada, teška torba može uzrokovati bol u leđima i vratu, ali i loše držanje. Ne čekajte da teška torba napravi štetu, što je više moguće smanjite količinu stvari koje nosite.

Spavanje sa šminkom

Većina žena je barem jednom podlegla iskušenju da ne skine šminku prije spavanja. Međutim, ostavljanje šminke znači i ostavljanje prljavštine i ulja, koja se prirodno skupljaju na koži tijekom dana. Sve to vodi začepljenim porama, prijevremenom stvaranju bora, lošem tenu i nekvalitetnom snu. Spavanje s maskarom i šminkom na očima može uzrokovati iritacije oka, krvave oči, pa čak i infekcije.

Pretjerana konzumacija alkohola

Na prvom spoju ili na društvenim okupljanjima, postoji mnogo slučajeva kada žene osjećaju pritisak da drže korak s navikama pijenja suprotnog spola. Međutim, žene su lakše od muškaraca i u tijelu imaju manje tjelesne tekućine za razrjeđivanje alkohola, što znači da će se prije opiti. Da biste smanjili rizik od opijanja, jednostavno se probajte držati normalne i preporučene količine alkohola. Probajte alkohol miješati s bezalkoholnim pićima, ili još bolje, smanjite unos alkohola, a povećajte unos bezalkoholnih pića.

Kriva veličina grudnjaka

Smatra se da više od 70% žena nosi grudnjak pogrešne veličine. Kriva veličina grudnjaka može loše utjecati na izgled vaše odjeće. Također, istraživanja su pokazala da kriva veličina grudnjaka može imati niz zdravstvenih problema, uključujući bol u vratu, grudima i leđima, otežano disanje, loše držanje, iritaciju kože, probleme s cirkulacijom pa čak i probavne smetnje. Umjesto nagađanja oko veličine grudnjaka, pobrinite se da pažljivo isprobate nekoliko veličina i modela kao bi pronašli onaj koji vam najviše odgovara.

Najnovije

Najčitanije