Kako za vrijeme menstruacije istovremeno brinuti za svoje zdravlje, okoliš i novčanik?

Kako za vrijeme menstruacije istovremeno brinuti za svoje zdravlje, okoliš i novčanik?

Kako za vrijeme menstruacije istovremeno brinuti za svoje zdravlje, okoliš i novčanik?
  • Objavljeno: Srijeda, 11.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mooncup je menstrualna čašica za višekratnu upotreb, napravljena od silikona medicinske čistoće. Postavlja se u vaginu i njena funkcija je da, za razliku od tampona i uložaka koji upijaju, sakuplja menstrualnu krv. To znači da ne izaziva iritaciju ili isušivanje, a može zadržati puno više tekućine (tri puta više od super apsorbirajućih tampona). S obzirom na to da se koristi višekratno, potrebno je nabaviti samo jedan Mooncup. Na taj način se štedi novac i čuva okoliš.

Mooncup funkcionira tako da se presavije i umetne u vaginu. Svakih 4 do 8 sati se izvadi, isprazni, ispere i ponovno umetne. Lagani vakuum koji se stvara između stijenki rodnice omogućava istjecanje menstrualne krvi u Mooncup, bez curenja ili mirisa. Ugodan je, praktičan i siguran. Možete ga koristiti tokom noći, za vrijeme putovanja, plivanja ili vježbanja.

Zdravlje

Mooncup je napravljen od mekog, medicinski čistog silikonskog materijala, te ne sadrži lateks, izbjeljivače, BPA, toksine, ili umjetne boje. Hipoalergen je i stoga izvrstan i za žene koje imaju osjetljivu kožu i sluznicu.

S obzirom na to da Mooncup ne upija tekućinu, ne izaziva suhoću sluznice i ne remeti prirodnu pH ravnotežu (35% tekućine koju tamponi upiju zapravo je prirodna vlažnost rodnice!).

Mooncup ima oznake za količinu tekućine, što omogućava ženama da svog ginekologa obavijeste o točnoj količini menstrualnog krvarenja.

Mooncup ne sadrži gelove za apsorpciju tekućine, aditive ili umjetne mirise. Za razliku od nekih uobičajenih higijenskih proizvoda na bazi pamuka, ne sadrži pesticide ili genetski modificirani materijal. Također, Mooncup se ne proizvodi u raznim bojama jer svako bojanje silikona zahtjeva miješanje s tvarima za koje ne možemo znati kakav dugoročni učinak imaju na zdravlje žena.

Tamponi mogu izazvati suhoću sluznice ili ispuštati vlakna i druge tvari. Mooncup je napravljen na način da čuva prirodnu ravnotežu.

mooncup

Praktičnost

Mooncup može zadržati najmanje tri puta veću količinu tekućine od super upijajućeg tampona, što znači da pruža dugotrajniju zaštitu i u danima jačeg menstrualnog krvarenja.  Zato što ne upija, već samo zadržava tekućinu, ne izaziva suhoću sluznice u danima oskudnijeg menstrualnog krvarenja.

Zato što nema špagicu koja visi iz rodnice, Mooncup je potpuno diskretan! Potreban je uvijek samo jedan tako da nema potrebe za nošenjem ili nabavom rezervnih komada, ili brizi o zbrinjavanju korištenih proizvoda i njihove ambalaže.

Ekonomičnost

Jedan Mooncup traje godinama, a njegova cijena jednaka je cijeni prosječnih jednokratnih higijenskih proizvoda potrebnih za tri mjeseca.

Zaštita okoliša

  • Žena tokom svog života u prosjeku upotrijebi 11.000 jednokratnih higijenskih proizvoda
  • Žena u prosjeku iskoristi 22 tampona ili uloška tokom svake menstruacije

Ti proizvodi, njihova ambalaža, ljepljive trake, aplikatori, upute, papir i plastika u koje se omataju prilikom bacanja završiti će na odlagalištima otpada, u spalionicama, u moru ili rijekama.

Mooncup je higijenski proizvod za višekratnu upotrebu te predstavlja jednostavan način da drastično smanjite količinu otpada kojeg proizvodite.

Mooncup Ltd. je prvi proizvođač sredstava za higijensku zaštitu na svijetu koji je dobio certifikat Etičkog poslovanja zbog načina na koji se ophode zaposlenici Mooncup-a i zbog svoje brige za okoliš.

Mikroedra d.o.o.
Kukuljevićeva 20
10000 Zagreb, Croatia
tel: +385 (0)1 48.22.132
fax: +385 (0)1 48.22.133

info@mikroedra.hr

www.mooncup.hr

Vitashop

Najnovije

Najčitanije