Prirodna pomoć liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama

Prirodna pomoć liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama

Prirodna pomoć liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama
  • Objavljeno: Utorak, 15.04.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ljekovitost termalnih izvora daruvarskog kraja spoznali su još stari Rimljani...

...od tada do danas, taj čudesni dar prirode vraća zdravlje i vitalnost ljudima!

Danas smo svjedoci otvaranja mnogih wellness oaza i potrebe da se ljudi opuštaju i tako očuvaju tijelo i psihu od posljedica stresnog načina življenja. Daruvarske toplice su idealni spoj prekrasnog prirodnog ambijenta, termalne vode i ljekovitog mineralnog blata te stručnog pristupa rehabilitaciji i liječenju lokomotornog sustava, te pomoći pri liječenju neplodnosti.

Liječenje neplodnosti prirodnim čimbenicima došlo je u drugi plan ili je zaboravljeno napretkom u medicini, no prirodni faktor je uvijek odličan izbora, a za one koji se odluče za potpomognutu medicinsku oplodnju, prirodni faktor je pozitivan uvod u postupak.

dijete6.jpg

Uz pomoć prirodnih ljekovitih faktora (termomineralna voda i mineralno ljekovito blato-fango) i fizikalnih postupaka, uspješno se provodi liječenje kroničnih upala ženskih genitalnih organa, primarnog i sekundarnog steriliteta, postoperativnih infiltrata nakon ginekoloških operacija, hormonalnih poremećaja, disfunkcije ovarija, a dobri rezultati postižu se u liječenju stress incontinentie. Ljekovitost termalne vode i mineralnog blata u liječenju ginekoloških oboljenja očituje se u smanjenju upalnih otoka, uspostavljanju pravilne hormonalne funkcije, poboljšanju prohodnosti jajovoda, te boljoj funkciji jajnika i maternice. Nepravilne, bolne ili preobilne menstruacije kojima je uzrok hormonalni poremećaj u smislu disfunkcije ovarija, također vrlo dobro reagiraju na ovaj vid liječenja (prestanak bolova, redovitost mjesečnice).

Iz dugogodišnjeg iskustva, najbolje rezultate u liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama imale su pacijentice kod kojih je zbog kronične upale adneksa bilo nemoguće začeće, zatim one nakon mikrokirurških zahvata na tubama te one sa neredovitim menstruacijskim ciklusom ili hormonalnim poremećajem.

trudnica_20ultrazvuk.jpg

Balneoterapija ima kompleksan učinak. Postoji fizikalno i kemijsko djelovanje vode i fanga. Fizikalno djelovanje kupelji u termalnoj vodi ima termički učinak, dok se kemijsko djelovanje sastoji u djelovanju iona minerala na način da dolazi do hiperemije, smanjenja upale te poboljšanja funkcije jajovoda. Fango ima također dvojako djelovanje. Ima isti termički učinak kao i kupelji. Termoregulacija je tijesno povezana s tjelesnim funkcijama njegova krvotoka, disanjem, djelovanjem kore nadbubrežne žlijezde, razinom staničnog metabolizma itd. Kemijski učinak fanga sastoji se u resorpciji tvari koje djeluju na hipofizu, a posredno pozitivno i na ostale žlijezde sa unutarnjim izlučivanjem. Što se tiče utjecaja fanga na kronična upalna žarišta - djelovanje je analgetsko, protuupalno i antiedematozno.

Dokaz da termalna voda i fango imaju utjecaj na funkcije u organizmu je poznata baleoreakcija, koja se javlja nakon 3 do 6 kupelji i fango omota. Balneoreakcija je oblik pozitivnog stresa izazvan primjenom prirodnih ljekovitih činitelja, koji se moraju iz tog razloga pažljivo dozirati i stručno provoditi.

Osim zdravstvenog programa pomoći u liječenju neplodnosti, Daruvarske toplice uz primjenu termalne vode i mineralnog blata (fango), provode i zdravstveno- rehabilitacijske programe liječenja lokomotornog sustava, wellness-spa programe te sportsko-rekreacijske programe.

Iz područja reumatskih bolesti posebno se uspješno provodi liječenje svih vrsta upalnog reumatizma, degenerativne bolesti kralježnice i velikih zglobova, a iz područja medicinske rehabilitacije vrlo dobri rezultati postižu se u postoperativnoj rehabilitaciji totalnih proteza kukova, korektivnih zahvata na ekstremitetima, te posttraumatskoj rehabilitaciji prijeloma iza povreda lokomotornog sustava.

Brinuti o sebi u prvom redu znači čuvati zdravlje, a Daruvarske toplice mogu Vam u tome pomoći. Uz prirodne ljekovite činitelje i suvremene terapijske procedure postići ćete željene rezultate liječenja.

Prepustite se u ruke našeg stručnog tima, vratite tijelo u formu i izaberite jedan od zdravstvenih programa koji Vam najbolje odgovara!

Za više informacija obratite se s povjerenjem na:

Daruvarske toplice

Julijev park 1 43500 Daruvar
tel. 043/623 623, 623 632
fax. 043/331 455
www.daruvarske-toplice.hr
rezervacije@daruvarske-toplice.hr

htz.jpg

Vitashop

Najnovije

Najčitanije