Kada bi vaše grudi mogle govoriti...

Kada bi vaše grudi mogle govoriti...

Kada bi vaše grudi mogle govoriti...
  • Objavljeno: Utorak, 27.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Pitate se zašto vaše grudi nisu tako lijepe kao prije? Posljednje istraživanje je pokazalo da tkivo grudi stari brže od ostalih tkiva tijela. Možemo se složiti da to nije baš ugodno i pošteno, stoga vam donosimo savjete pomoću kojih ćete ih održati zdravima i lijepima što je duže moguće.

Mažite ih losionom

Vaše grudi prolaze kroz mnogo toga što može uzrokovati smanjenje elastičnosti kože. Svaki put kada se debljate ili mršavite, vaše grudi prolaze kroz promjenu. Ne zaboravite i promjene koje se događaju iz tjedna u tjedan tijekom menstrualnog ciklusa.

Trudnice i dojilje također doživljavaju značajne promjene na grudima. Jedini način da zadržite njihovu elastičnost jest da ih mažete adekvatnim losionima. Jedan od najboljih izbora je kokosovo ulje.

Grudnjak je jako važan

Grudi trebaju podršku. Ona nije važna samo tijekom vježbanja, već tijekom cijelog dana. Ako niste sigurni u to koji grudnjak vam odgovara, potražite savjet osoblja u trgovini.

Pravi grudnjak ćete prepoznati po tome što će vam biti jako udoban i željet ćete nositi samo njega. Jednom kada pronađete pravi grudnjak, bit će vam lakše kupovati.

Pregledavajte grudi

Svoje grudi trebate pregledati svaki mjesec nakon što vam prođe menstruacija. Počnite od dna prema vrhu, s jedne strane prema drugoj i ne zaboravite prednju stranu.

Zabilježite sve što primijetite, kao što su kvržice, promjene u boji, osjetljivosti ili obliku. Te promjene su uglavnom bezopasne i sastavni su dio ciklusa, ali ih je potrebno imati pod kontrolom.

Radite vježbe za prsa

Svojim grudima uistinu možete pomoći da se ne opuste tako što ćete raditi vježbe koje će ojačati mišiće prsa. Ako ste u dobroj formi i ako su mišići prsa čvrsti i jaki, vaše grudi će biti i izgledati jednako dobro.

Postoje različite vježbe za prsa i grudi. Izvodite ih bez straha jer nećete narušiti svoju ženstvenost i razviti velike mišiće. Posavjetujte se s trenerom oko vježbi koje istovremeno aktiviraju mišiće prsa, ramena i trbuha.

Sjednite uspravno

Pravilno držanje, naročito sjedenje, je jako važno u prevenciji opuštanja grudi. Dokazano je da žene, koje se ne drže pravilno, brže gube elastičnost na području grudi.

Osim što će vaše grudi izgledati čvršće i ljepše, pomoć ćete im da se dulje odupiru gravitaciji, a sigurno ste već upoznati s važnošću pravilnog držanja za zdravlje kralježnice.

Zaštite ih od sunca

Zaštitni faktor je potreban uvijek, ne samo kada ste na plaži. Na područje dekoltea nanosite zaštitni faktor jednako kao i na ostale dijelove tijela.

Budite pažljivi kod odabira proizvoda i odaberite proizvod s prirodnim sastojcima jer zapamtite da sve što stavljate na sebe, stavljate i u sebe.

Budite oprezni s prištićima

Akne i prištići mogu izbiti i na području grudi. Radite što god hoćete, samo ih nemojte istiskati. Koža na području dekoltea i grudi je jako osjetljiva i istiskanjem prištića i akni možete uzrokovati nastanak trajnog ožiljka.

Kada primijetite prištić ili aknu, kožu očistite, namažite losionom i pustite da prođe samo. Ako često vodite borbu s prištićima i aknama, razmislite o posjetu dermatologu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije