Zašto je dobro piti vodu na prazan želudac?

Zašto je dobro piti vodu na prazan želudac?

Zašto je dobro piti vodu na prazan želudac?
  • Objavljeno: Srijeda, 30.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Voda je sastavni dio tijela. Jednu stvar koju možete napraviti da biste omogućili tijelu da nesmetano radi je popiti 7 do 8 čaša vode dnevno. U tih 7 do 8 čaša ne ubrajamo samo vodu, već i namirnice i jela koja sadrže veliki postotak vode.

70% ljudskog tijela je voda, iz čega nije teško zaključiti da unos vode igra važnu ulogu u održavanju normalnih tjelesnih funkcija. 75% mišića je voda. Kosti također sadrže vodu, oko 25%. Čak 82% krvi je sačinjeno od vode.

Već odavno nam je svima poznato da je dobro popiti vodu čim se ustanemo, na prazan želudac. Na taj način čistimo organizam, naročito crijeva koja potom mogu bolje apsorbirati hranjive tvari iz hrane.

Čišći ten

Voda će pospješiti oslobađanje toksina iz tijela, što vrlo brzo počinjemo primjećivati na našoj koži, naročito koži lica. Vaše lice će postati čišće i sjajnije.

Potiče stvaranje novih stanica

Ako ćete vodu piti ujutro čim se probudite, smanjit ćete vrijeme koje je potrebno tijelu da stvori nove stanice i mišićno tkivo.

Ravnoteža limfnog sustava

Limfne žlijezde su zaslužne za borbu protiv infekcija, a pijenjem vode na prazan želudac ćete pospješiti njihov rad. Limfni sustav je također jako važan u održavanju uravnotežene razine tekućine u tijelu.

Čišćenje crijeva

Kada vodu popijete na prazan želudac, potaknut ćete čišćenje crijeva, a ona će potom moći puno efikasnije apsorbirati nutritivne tvari.

Liječi bolesti i tegobe

Pijenjem vode na prazan želudac možete ublažiti povraćanje, bolove u grlu, usporiti širenje stanica raka, bolesti očiju, proljev, bolesti urinarnog trakta, bolesti bubrega, meningitis, tuberkulozu, artritis i glavobolje.

Kako ujutro piti vodu?

Znanstvenici iz Japana su ustanovili da pijenje vode na prazan želudac može pospješiti cjelokupno zdravlje i ublažiti neke bolesti i tegobe. Učinak ovisi o vrsti vode koju pijete. Važno je da ona bude čista.

Kada se probudite, i prije nego što operete zube, popijte 650 ml vode.

Operite zube i nemojte piti i ništa jesti.

Nakon 45 minuta doručkujte.

Nakon doručka nemojte 2 sata ništa jesti i piti.

Za starije osobe i one koje pate od nekih medicinskih stanja, 650 ml vode može biti previše. Počnite s manjom količinom pa postupno povećavajte.

Opasnosti premalog konzumiranja vode

Postoje biološki znakovi žeđi koje vaše tijelo pokazuje, ali se mogu zamijeniti za neke simptome ili znakove različitih bolesti. Prepoznavanjem dehidracije možete izbjeći uzimanje lijekova na način da hidratizirate svoje tijelo.

Neki stručnjaci vjeruju da ljudska bića sve slabije prepoznaju osjećaj žeđi i zaboravljaju na važnost vode. Time postajemo kronično dehidrirani.

Ponekad liječnici dehidraciju zamijene za simptome nekih bolesti i stanja kao što su:

EVA Water Clinic nudi najkompletnije i najučinkovitije filtere za vodu u Europi – na posve prirodnoj osnovi. Uz prirodnu filtraciju kroz slojeve tla, tu su i vulkanske stijene koje mineraliziraju vodu: tehnologija EVA Fontaine prirodnog mineraliziranja vode omogućuje kvalitetnu mineralnu vodu usporedivu s najboljom izvorskom vodom za piće, bogatu hranjivim tvarima te bez klora i kamenca.

Zahvaljujući svom jedinstvenom prirodnom procesu filtracije, slojevi tla u filtracijskoj jezgri i mineralne stijene u različitim fazama filtracije oslobađaju mineralne nadopune bogate esencijalnim elementima, čime dobivate alkalnu vodu (7,7-8,0 pH) prirodne izvorske kvalitete. Također, kuhanjem hrane u EVA prirodno profiltriranoj i mineraliziranoj vodi može se poboljšati boja i okus hrane. Voda se filtrira kao u prirodi kroz slojeve tla: aktivni ugljen, mineralni pijesak, kvarcni pijesak, koloidno srebro, zeolit i glinu, koji su pridobiveni iz dijelova Australije izoliranih od urbanog područja.

Uz EVA Fontaine filter, EVA Water Clinic nudi i Ultimate naprednu tuš glavu – isti patent u oku atraktivnoj i elegantnoj tuš glavi koja zahvaljujući prirodnim materijalima filtrira i mineralizira vodu za tuširanje, čineći je iznimno mekanom, bez klora i kamenca te omogućuje posve novi osjećaj tuširanja prirodnom izvorskom vodom bogatom hranjivim tvarima za kožu i kosu.

EVA Ultimate napredna tuš glava naročito se preporučuje za novorođenčad, djecu i ljude s osjetljivom kožom zahvaljujući svome dokazanom dermatološkom učinku. Potvrđeno njeguje ispucalu, isušenu ili bolesnu kožu. Budući EVA tuš povećava tlak vode, a smanjuje protok – ujedno se smanjuje i potrošnja vode za čak 30 %.

I konačno, za prirodno borbu protiv kiselosti organizma, odnosno prirodnu detoksikaciju - tu je µVoda boca za alkalnu vodu (250 mL), koja zahvaljujući prirodnim materijalima sadržanim unutar sfere u boci posve prirodno alkalizira vodu te znatno povećava pH vrijednost, čime si prirodno smanjujete kiselost organizma uslijed loše prehrane i stresa. Dobivena alkalna voda ima pH vrijednost između 8,5 i 9,0 – uvijek u pokretu s vama!

EVA Water Clinic proizvode potražite na www.vitashop.hr.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije