Koliko je rano povrće i voće zdravstveno sigurno?

Koliko je rano povrće i voće zdravstveno sigurno?

Koliko je rano povrće i voće zdravstveno sigurno?
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.03.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Po kiši se više šprica

Dosta utjecaja na kemijsku zaštitu imaju i agroekološki činioci. Kada su proljeća i ljeta manje kišovita, i kada je manja vlažnost zraka, smanjena je opasnost od razvoja biljnih bolesti, a samim tim se i manje špricaju poljoprivredne kulture.

Manje se šprica u plastenicima

Povrće iz plastenika je zdravije jer špricanje gotovo da nije ni potrebno. Međutim, događa se da ga neki proizvođači, kako bi imali bolji rast npr. zelene salate, zaljevaju fekalnim vodama. To uvjetuje mikrobiološku neispravnost.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije