Koliko je rano povrće i voće zdravstveno sigurno?
 
    Kategorija: Zdrava prehrana
        
    Po kiši se više šprica
Dosta utjecaja na kemijsku zaštitu imaju i agroekološki činioci. Kada su proljeća i ljeta manje kišovita, i kada je manja vlažnost zraka, smanjena je opasnost od razvoja biljnih bolesti, a samim tim se i manje špricaju poljoprivredne kulture.
Manje se šprica u plastenicima
Povrće iz plastenika je zdravije jer špricanje gotovo da nije ni potrebno. Međutim, događa se da ga neki proizvođači, kako bi imali bolji rast npr. zelene salate, zaljevaju fekalnim vodama. To uvjetuje mikrobiološku neispravnost.
                    Izvor: 
                    	ogledalce.co.rs
                    
        
        
    
Najnovije
Najčitanije
- 
                Recept dana![Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za zdrav i ukusan obrok]()  Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...1:30h12345
- 
                Recept tjedna![Juneći gulaš s krumpirom]()  Juneći gulaš s krumpirom1 h12345
- 
                Recept mjeseca![Sočni kolač od limuna i borovnica]()  Sočni kolač od limuna i borovnica1 h12345

 
             
             
             
             
             
             
                         
                         
                        