Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Najčešća hrana koju jedemo nakon prekida i njene zdrave alternative

Najčešća hrana koju jedemo nakon prekida i njene zdrave alternative

Najčešća hrana koju jedemo nakon prekida i njene zdrave alternative
  • Objavljeno: Subota, 11.02.2012.
  • Broj pregleda: 5.731
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nakon prekida veze, mnogi od nas utjehu traže u visokokaloričnoj hrani kako bi olakšali bol i osjećali se bolje. Međutim, nezdrava hrana može imati loš utjecaj na vaše zdravlje i izgled, koji će ostati u takvom stanju i onda kada vaš bivši ni ne bude bio u vašem sjećanju. Srećom, postoje mnoge namirnice koje će pomoći preživjeti tugu i depresiju, a neće ugroziti zdravlje.

Sladoled

Sladoled je jedna od najpoznatijih namirnica koja se koristi kao utjeha. Međutim, taj smrznuti desert je prepun kalorija, što znači da ćete vrlo lako dobiti na težini nakon čega će vas pratiti osjećaj krivnje, tromosti i depresije.

Ukoliko ne možete bez sladoleda, probajte napraviti domaći, koji će imati puno manje kalorija. Umjesto šećera, recimo, stavite med. Napravite svoju verziju sladoleda. Za to vrijeme ćete odagnati misli o prekidu, a nećete naškoditi svome zdravlju.

Čokolada

Čokolada je druga na popisu namirnica koja se konzumira nakon prekida. Nažalost, čokolada je, baš kao i većina dragih nam poslastica, puna masti i šećera. Međutim, nema smisla zatomiti potrebu za čokoladom da se ne nađete u još većoj depresiji.

Čokolada sadrži opuštajući magnezij, umirujući anandamid i feniletilamin kao podizač raspoloženja. Te činjenice čokoladu uistinu čine hranom za bolje raspoloženje. Da biste zaštitili svoje zdravlje, pokušajte jesti tamnu čokoladu i ograničite unos na dva retka dnevno.

Čips

Čips je tako primamljiv svima nama, a pogotovo ljudima koji žele utjehu. Međutim , ne samo da čips u sebi sadrži puno masti, kalorija i soli, već nema prehrambenu, odnosno hranjivu vrijednost, stoga je vjerojatno da će vam dati osjećaj napuhanosti, a nakon nekog vremena ćete htjeti jesti još više. Isto tako to je vrsta grickalice koja se najčešće jede do kraja, odnosno kada se počne, ne može se stati.

Kako bi zadovoljili želju, a poboljšali zdravlje, pokušajte zamijeniti čips kokicama ili cjelovitim žitaricama koje su bogate antioksidansima. Kokice u sebi sadrže B vitamin, koji je odličan za podizanje raspoloženja.

Pizza

Kada smo loše volje, nema boljeg od dobrog filma i pizze iz dostave. Kriška pizze neće napraviti nikakvu štetu, ali ukoliko je ona sastavni dio vaše prehrane, velika je vjerojatnost da ćete se udebljati, ugroziti zdravlje i pogoršati raspoloženje.

Srećom, pizza se može napraviti na način da bude zdrava i ukusna. Tako da sljedeći put kada poželite jesti pizzu, prisilite se da ju napravite sami i to s puno povrća. Obični sir za pizzu će biti najbolja opcija jer sadrži triptofan koji podiže serotonin i dobro raspoloženje.

Kolači i keksi

Ako su kolači i keksi vaša slabost, probajte utjehu naći u zdravijoj varijanti kao što su kolači od riže ili kukuruza, koji sadrže manje masti, kalorija i kolesterola, a isto tako imaju veću nutritivnu vrijednost.  Također možete probati i sa sušenim ili svježim voćem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije