Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tenisice za Etiopiju!

Tenisice za Etiopiju!

Tenisice za Etiopiju!
  • Objavljeno: Srijeda, 02.06.2010.
  • Broj pregleda: 1.414
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

U tijeku je već četvrti tjedan trajanja akcije „Tenisice za Etiopiju". Do sada je prikupljeno više od 1.000 pari sportske obuće, a akcija ide i dalje.

U subotu 5.6.2010. od 9-19 sati u Zagrebu na Jarunu (preko puta Lake city-a) održat će se još jedno događanje u sklopu humanitarne akcije „Tenisisice za Etiopiju".Cilj cjelokupne akcije je prikupiti što više tenisica i poslati ih siromašnim afričkim atletičarima. Ono što mi više ne koristimo, njima je vrijedna (skupocjena) stvar koju će znati dobro iskoristiti. Većina naše djece, ali i odraslih u svojim ormarima, na tavanima i u podrumima bespotrebno drže tenisice koje su već odavno prerasli ili ih više ne koriste. Umjesto da završe u kantama za smeće, možete ih donirati onima koji svakodnevno trenirajući pretrče kilometre - bosi. 

Akcija je započela 9.5.201. povratkom iz Etiopije Nikole Borića, trenera Elvan Abeylegesse (bivša svjetska rekorderka na 5.000 m, vlasnica dviju srebrnih medalja s posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu). Na njegovu je inicijativu započela ova hvalevrijedna akcija te je prilikom ultramaratona održanog u Maksimiru skupljeno oko 300 pari tenisica. Margareta Kulaš, profesorica geografije iz Karlovca je istu ideju proširila među svoje kolege te se akcija prošilira i upravo odvija u mnogobrojnim školama Hrvatske. 

Ne budite lijeni, otiđite u podrume i garaže, i pronađite stare tenisice i donesite ih sa sobom na Jarun! Štand za donaciju bit će popraćen i drugim zanimljivim sadržajima. Sportskim entuzijastima pružit će se prilika da isprobaju najnoviju tehnologiju u sportu i inovacijama za rekreativce poput Trikkea, Skorpiona, Yakkaya i Powerisera. 

Uživajte u druženju, dobroj atmosferi uz afričku glazbu, dođite na Jarun i bit ćete simbolično nagrađeni od naših sponzora. Ono što je najbitnije - UČINIT ĆETE DOBRO DJELO! 

Izmamite osmjeh na licu nekome u Africi, možda pomognete kakvom mladom atletskom talentu. MOŽDA ĆE BAŠ U VAŠIM TENISICAMA TRČATI NEKI BUDUĆI OLIMPIJSKI POBJEDNIK!

Više informacija na www.utrke.net

Komentari

Najčitanije zanimljivosti