Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zašto je "dobar" šećer tajna za vitku figuru

Zašto je "dobar" šećer tajna za vitku figuru

Zašto je "dobar" šećer tajna za vitku figuru
  • Objavljeno: Srijeda, 21.09.2011.
  • Broj pregleda: 5.779
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Konzumiranje svježeg voća i povrća pomaže ljudima da odole iskušenjima slastica koje su odgovorne za širi struk.

Kada nam zalihe glukoze, a nalazimo ih u ugljikohidratima, počnu opadati, možemo početi gubiti sposobnost kontroliranja želja, a za to vrijeme se naši porivi za jelom povećavaju.

Nedostatak glukoze, koja inače služi za "napajanje" mozga, nas čini bespomoćnima protiv poriva za visoko-kaloričnom hranom, objašnjavaju znanstvenici.

Saznajte koje voće štiti stanice od oštećenja!

Pretili ljudi su posebno osjetljivi, a čak i najmanji pad u razini glukoze budi neodoljivu želju za ugljikohidratima, od kojih većinom dobivamo naše zalihe šećera.

To mogu biti "dobri" ugljikohidrati, kao što je svježe voće i povrće, smeđa riža i tjestenina te integralni kruh, ili mogu biti "loši" ugljikohidrati koji uključuju bijeli kruh i šećer, gazirana pića, kolače, čips i druge vrste grickalica.

Možda je i tajna za vitku figuru jednostavno vođenje računa da razina glukoze u mozgu ne opada ispod normalne razine, Telegraph prenosi mišljenje znanstvenika.

Isprobajte smoothie od bobičastog voća za mršavljenje!

Ako često i manje jedete, možete smanjiti šanse za dovođenje u napast od visoko-kalorične hrane, a ovo se posebno ističe kod pretilih osoba.

Prof. Rajita Sinha sa Sveučilišta Yale, je izjavila: "Čini se da je ključ svega zdrava prehrana namirnicama koje održavaju normalnu razinu glukoze. Mozak jednostavno treba svoju hranu."

Volonteri su dobili injekcije glukoze, a zatim im je skeniran mozak dok su im u isto vrijeme pokazivali slike visoko i nisko kalorijske hrane, kao i drugih objekata.

Kada je razina glukoze bila niža, dva područja u mozgu koja reguliraju užitak potaknula su želju za hranom, dok je prefrontalni korteks, a on nam daje samokontrolu, izgubio sposobnost kontrole impulsa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti