Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Njega kože zimi

Njega kože zimi

Njega kože zimi
  • Objavljeno: Četvrtak, 02.12.2010.
  • Broj pregleda: 817
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zima je najškodljivije vrijeme za kožu. Zbog niskih temperatura i nedostatka vlage, vaša koža se trudi zadržati vlagu i više je vjerojatno da će biti ispucala ili ugrožena.

Kod starije kože, zimsko vrijeme znači čak i više zabrinutosti, osobito kod žena koje mogu imati tanku kožu bez zaštite. Kada ste stariji, vaša koža je više sklona traumi, posebice na rukama što može biti osjetljivost na porezotine i pukotine.
Zbog ovih faktora, koži treba više njege. Postoje mnoge stvari koje možete učiniti kod kuće kako bi pomogli održati kožu zdravom tijekom cijele zime. Međutim, ako je koža ugroženija tijekom ovog godišnjeg doba ili imate stanje kože kao što je psorijaza koju može pogoršati hladno vrijeme, nemojte se ustručavati posjetiti dermatologa.

Kada temperatura počinje padati, potrebno je koristiti proizvode koji će hidratizirati i zaštititi kožu. Krema ili masti bogate lipidima su sada nužnost. Također, određeni proizvodi s alfa hidroksi kiselinama imaju sposobnost da pomognu pomladiti kožu pojačavanjem proizvodnje kolagena. Alfa hidroksi kiseline također mogu pomoći kod kvržica na na nadlakticama i bedrima. Ove kvržice, iako benigne, mogu početi svrbjeti ili postati crvene u zimskom periodu, a moguće ih je umiriti blagom piling kremom.

Ekcem je problem koji se može pogoršati kod nekih ljudi tijekom zime. Ako zanemarimo zaštitu, možemo završiti s teškim suhim područjima na koži. Potrebno je nakon svakog tuširanja kožu namazati kremom ili uljem za tijelo.

Dobra ideja je namazati noge i ruke kremom prije spavanja, a zatim leći u krevet u čarapama i pamučnim rukavicama. To je jednostavan način da biste poništili dnevnu štetu i liječili bolne pukotine na rukama i nogama.

Dodavanje ovlaživača u prostorije je korisno za sve tipove kože. Čak i samo držanje zdjele vode u spavaćoj sobi, koja će ispariti dok vi spavate i time pomoći zamijeniti vlažnost kože koja je potrebna. Ako boravite na zimskom suncu, ne zaboravite namazati kožu kremom za sunčanje. Odraz sunca od leda ili snijega, posebice na planinama gdje je ozonski sloj tanak, može imati čak i više štetne posljedice nego na vrhuncu ljeta.

Ti naizgled mali koraci su potrebni kako bi čuvali vašu kožu zdravom i bez problema tijekom cijele zimske sezone.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije