Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Odmor na kraju radnog dana

Odmor na kraju radnog dana

Odmor na kraju radnog dana
  • Objavljeno: Utorak, 03.02.2009.
  • Broj pregleda: 1.111
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Opustite se

Čeznete za ljetom i sunčanim danima, loše ste raspoloženi zbog kiše i tmurnog vremena, a svakodnevne obaveze vam oduzimaju posljednje atome energije ? Krajnje je vrijeme da se oslobodite loših misli i posvetite isključivo sebi.

Iako smo već odavno zakoračili u jesen, pospremili ljetnu garderobu i sa sjetom se pozdravili sa omiljenim ljetnim krpicama, to nije dovoljan razlog da se potpuno opustimo i zaboravimo na životne radosti koje nam jesen može pružiti.

Svima je jasno da život često nije lak. Zna biti izrazito težak i stresan, što nas u određenom trenutku i situacijama dovodi do nemogućnosti kontroliranja vlastitih postupaka i ponašanja. Tada pucamo po šavovima! A što je ustvari potaklo nagli izljev bijesa?

Bijes je izrazito kompleksan osjećaj, kao i svaki drugi negativan osjećaj s kojim se ne suočavamo, nego ga potiskujemo. Kada se više nema gdje "spremati", izlazi poput erupcije vulkana. Najčešće se događa od iznenadnog napada ljutnje u tom trenutku stradaju sasvim nedužne ososbe, koje su možda malom nepravdom prema vama pokrenule lavinu nakupljenog stresa i negativnih emocija. Kako se smiriti i riješiti nakupljene negativne energije? Najbolji način rješavanja bijesa je da se suočite s njim.

Svaki put kada osjetite bijes, prihvatite ga kao emociju na koju imate pravo. Međutim, slijedeći korak je racionalan. Razmislite zašto ste se naljutili i pokušajte to što jednostavnije formulirati. Kada ste to napravili popričajte sa osobom, tako da kažete šta ste zaključili i bez vrijeđanja pokušajte objasniti šta vas je naljutilo. To če sačuvati odnos između vas i osobe na koju ste se naljutili.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije