Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Život je put, a ne odredište

Život je put, a ne odredište

Život je put, a ne odredište
  • Objavljeno: Subota, 23.01.2016.
  • Broj pregleda: 1.644
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svaku minutu kada ste ljuti ili povrijeđeni, gubite minutu sreće. Budite sretni. Budite ono što jeste. Ako se ostalima to ne sviđa, zanemarite ih. Smisao života nije zadovoljavanje potreba drugih ljudi.

Ako imate hrabrosti priznati strah, sposobnost da se smijete čak i dok plačete, izreći svoje mišljenje u trenucima kada ostajete bez glasa, tražiti pomoć kada vam je potrebna i pružiti ju kada je nekome drugome potrebna, imate apsolutno sve što vam treba za sretan život.

Odaberite najbolju verziju sebe

Maksimalno se predajte svemu što radite. Držite se svojih ciljeva i ne uspoređujte se s drugima. Nikada nemojte pokušati biti netko drugi. Odlučite da ćete biti najbolja verzija sebe, s manama i vrlinama koje uz to idu.

Saznajte kako biti najbolja verzija sebe!

Odaberite prave ljude

Družite se s ljudima koji su pametni, ambiciozni i s kojima dijelite ista ili slična razmišljanja. Međuljudski odnosi vam trebaju pomoći, a ne odmoći. Okružite se ljudima kojima se divite i koji su osobe kakve i sami želite biti. Odaberite ljude s kojima se ponosite, koji vas vole i poštuju. Život je prekratak da biste ga proveli u društvu osoba koje vas čine nesretnima.

Fokusirajte se na ono što imate, a ne na ono što nemate

Kada cijenite ono što imate, to što imate odmah dobiva na važnosti. Budite zahvalni na svemu što ste već ostvarili. Nikada nećete biti potpuno sretni ako ćete očajavati misleći da ono što imate ne vrijedi ništa ili da vrijedi premalo.

Pročitajte kako možete preuzeti kontrolu i postati sretni.

Odaberite dobar stav

Ono što nas često čini nesretnima je negativna slika koju stvaramo. Često odustajemo od nečega zato što mislimo da je cilj predaleko, a ne obraćamo pažnju na već postignuto. Budite pozitivni i sve postignuto cijenite. Odlučite se da će danas biti odličan dan i uistinu će biti.

Smijte se češće

Smijeh je također izbor, a ne čudo. Nemojte čekati druge da vas nasmiju. Nasmijavajte sami sebe. Iskren osmjeh će odmah popraviti raspoloženje. Dokazano je da se nakon nekog vremena i lažan osmjeh pretvara u iskren. Vladate svojim umom, a njega je ponekad poprilično lako prevariti.

Pročitajte zašto vaše tijelo voli smijeh.

Brinite o svom zdravlju

Briga o zdravlju je ključna da biste bili sretni. Ako niste u dobroj fizičkoj formi, nećete biti ni u dobroj psihičkoj i mentalnoj formi. Vaše zdravlje određuje emocionalnu i duhovnu energiju.

Budite iskreni

Uvijek budete iskreni prema sebi i prema drugima. Nemojte varati. Budite vjerni. Budite ljubazni. Tako će vaš život biti znatno manje kompliciran. Držite život jednostavnim i u njemu ćete moći uživati.

Pomažite drugima

Brinite o drugima. U životu dobijete onoliko koliko dajete. Kada imate pozitivan utjecaj na nekoga, imate pozitivan utjecaj i na vlastiti život. Radite ono što smatrate velikodušnim, ono što će pomoći drugima da manje pate.

Pročitajte zašto je dobro biti velikodušan.

Naučite odustati

Ponekad trebate biti jaki radi sebe. Neke stvari su vrijedne truda i borbe, ali trebate što prije prepoznati one koje nisu. To najviše vrijedi za međuljudske odnose. Ne možete biti jedina osoba koja se trudi. Ostajanje u takvom odnosu je hrabar, ali odlazak je ono što vas čini jačima i sretnijima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije