Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako do zadovoljavajuće spolnosti u zrelim godinama?

Kako do zadovoljavajuće spolnosti u zrelim godinama?

Kako do zadovoljavajuće spolnosti u zrelim godinama?
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 1.026
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Treća dob

Kada više nismo mladi kao rosa, često nam se dogodi da u spolnosti naiđemo na kojekakve probleme. Kako ih riješiti, a kako spriječiti?

Ušli smo u eru u kada ima sve više starijeg stanovništva. O tome se puno govori. Ali nažalost se uglavnom govori što učiniti s nedostatkom novca, s domovima za stare i što s mirovinama. Često se zaboravi na to što učiniti sa svakidašnjim stvarima, koje su itekako važne za sreću tijekom jeseni života. Realnost je da su i stariji ljudi bića koja imaju želje i potrebe.

Naravno, starost sa sobom donosi i neke promjene. Kako im se suprotstaviti? Najbolje ih je prihvatiti i s njima se uhvatiti u koštac iz sve snage.

Pripremili smo vam 6 koraka prema boljoj spolnosti u starosti:

1. korak: Spolnost možete poboljšati

Budite svjesni da se seks može poboljšati u svakom razdoblju vašeg života. U starosti za to postoje dobri uvjeti. Vi idete u mirovinu, djeca odlaze od kuće, život postaje opušteniji, ostaje vam toliko energije koju možete upotrijebiti za zajedničko opuštanje. Kada već imate vremena, i manje ometajućih faktora, pravo je vrijeme da probudite strast i stvaralaštvo.

2. korak: Razgovarajte o seksu

U starosti dolazi do mnogih tjelesnih promjena, zbog čega je komuniciranje vrlo važno. Ponekad je već sam razgovor o seksu dovoljan.

3. korak: Uhvatite se u koštac sa smetnjama u erekciji

U starosti je čest problem erekcija. U tom je slučaju preporučljiv položaj u kojem je žena gore, jer u tom položaju tvrdoća penisa može biti manja. U svakom slučaju neka vam mogući tjelesni nedostaci budu poticaj za otkrivanje novih mogućnosti predavanja užicima. U takvim okolnostima i predigra često dobiva na važnosti u spolnom odnosu, kao i oralno zadovoljavanje ili masturbacija.

4. korak: Redovito vježbanje i zdrava prehrana

Vježbanje prilagodite svojim fizičkim mogućnostima, a istovremeno nemojte zaboraviti da s vježbanjem možete i napredovati. Hranu prilagodite mogućim liječničkim dijetama, odrecite se previše masne hrane i uživajte u mnogo voća i povrća. Zdrav duh i zdravom tijelu vrlo je važan za zdravu spolnost. To znači da posebnu pozornost treba obratiti na očuvanje duha i uma.

5. korak: Potražite stručnu pomoć

Ako naiđete na neku teškoću potražite savjet liječnika. S njime budite iskreni jer jedino vam tada može pomoći. Danas seks više nije tabu tema kao nekada, i liječnici su navikli na takva pitanja. Dakle, neka vam ne bude neugodno. Na tržištu se nalaze mnogi lijekovi koji vam mogu pomoći brzo i učinkovito.

6. korak: Prihvatite svoje godine

Budite iskreni prema sebi. Samo ćete na taj način moći otvoriti vrata prema novoj i uzbudljivijoj spolnosti. Ne ponašajte se kao da je sve po starome. To vas može odvesti u frustracije koje mogu pošteno naštetiti vašem odnosu. Prihvatite se kakvi jeste i uživajte u starosti. Jer, kada ćete ako ne sada? I mnogo vam krevetskih užitaka!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije