Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Osjećate da vam izbija herpes na usnama?

Osjećate da vam izbija herpes na usnama?

Osjećate da vam izbija herpes na usnama?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.05.2014.
  • Broj pregleda: 117
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Proljetni umor, alergije i česte promjene temperatura u ovo doba godine pogoduju pojavi herpesa na usnama. Također, i nadolazeći period u kojem će prevladavati veće količine sunca, kao i više temperature, svakako bi mogli pridonijeti njegovoj učestalijoj pojavi.

Herpes je posljedica infekcije virusom Herpes simplex i najčešće se javlja na području usta (Herpes labialis). Kada se osoba jednom zarazi, virus je stalno prisutan u organizmu, a na usnama izbija uslijed pada imuniteta, nakon prehlade ili drugih infekcija, ali i zbog pretjerane izloženosti stresu i drugim štetnim vanjskim čimbenicima (npr. suncu).

Osim što je neugodan jer boli i pecka, herpes je i estetski problem te ga velika većina ljudi prekriva, tj. maskira. Kada se preko njega namaže krema ili pasta protiv herpesa ostaje bijela mrlja na licu, jer je vrlo često riječ o gustoj teško razmazivoj kremi bijele boje. Danas, povrh krema ili pasta, na tržištu postoje različiti medicinski proizvodi.

SELOVIR® - prvi sprej za površinsko liječenje herpetičnih infekcija!

Novost na tržištu je bezbojni sprej za površinsko liječenje herpetičnih infekcija koji sprječava širenje herpes virusa, pridonosi sušenju i cijeljenju mjehurića herpesa, ublažava svrbež te smanjuje učestalost ponovne pojave herpetičnih infekcija. Zahvaljujući obliku spreja izbjegnuto je dodirivanje površine zahvaćene infekcijom te potencijalno prenošenje infekcije na okolno tkivo, a raspršena tekućina stvara osjećaj ugode hlađenjem oboljelog mjesta.

SeloVir® je jedini sprej na hrvatskom tržištu koji se koristi za površinsko liječenje herpetičnih infekcija, a spada u grupu medicinskih proizvoda.

SeloVir® je bezbojan, a sadrži:

  • silicij dioksid - isušuje herpetične mjehuriće i ubrzava proces zacjeljivanja oštećenog područja
  • selen - element u tragovima koji produžava vremenski period između dva pojavljivanja herpetičnih infekcija.

Potražite SeloVir® u svojoj ljekarni!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije