Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Sirup islandskog lišaja - Provjeren i prirodan hrvatski proizvod

Sirup islandskog lišaja - Provjeren i prirodan hrvatski proizvod

Sirup islandskog lišaja - Provjeren i prirodan hrvatski proizvod
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.12.2009.
  • Broj pregleda: 7.481
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Lišajevi se u narodnoj medicini koriste još od 15 stoljeća, a korištenje islandskog lišaja poznato je u medicinskoj praksi od 17. stoljeća. Europske nadležne institucije objavile su još 1989. g. pozitivno mišljenje o djelovanju islandskog lišaja pri iritaciji sluznice dišnih putova koju prati suhi kašalj.

Sirup islandskog lišaja Trešnjevka laboratorija sadrži djelatne tvari - usninsku i fumaroprotocetrarnu kiselinu koje imaju i antimikrobno djelovanje. Uz te kiseline sadrži i veliku količinu polisaharida, koji s vodom stvaraju viskozne otopine koje štite sluznicu od lokalnih nadražaja te posredno djeluju protuupalno.

Dokaz kvalitete Sirupa islandskog lišaja Trešnjevka laboratorija 

Na hrvatskom tržištu postoji nekoliko sirupa islandskog lišaja, različitih proizvođača. Cilj istraživanja bio je usporedno analizirati te sirupe sa Sirupom islandskog lišaja Trešnjevka laboratorija. 

U istraživanju je primjenjena prilagođena farmakopejska metoda kojom je u sirupima tražena  jedna od najvažnijih djelatnih komponenti islandskog lišaja - fumaroprotocetrarna kiselina. Različiti sirupi uspoređeni su kvalitativno i kvantitativno.

Istraživanje je pokazalo da se djelatna komponenta - fumaroprotocetrarna kiselina nalazi jedino u Sirupu islandskog lišaja Trešnjevka laboratorija.

Osim toga, značajna prednost Sirupa islandskog lišaja Trešnjevka laboratorija pred konkurencijom je u činjenici da je on, za razliku od ostalih, registriran kao lijek. To znači da podliježe strogim kriterijima kontrole kvalitete ulaznih sirovina, proizvodnog postupka i gotovog proizvoda. Naime, da bi neki proizvod bio registriran kao lijek mora se registrirati po Zakonu o lijekovima. Takav proizvod namijenjen je liječenju, a njegova se djelotvornost dokazuje, provjerava i prati.

Islandski lišaj u Trešnjevačkom bombonu

Trelab bombon je jedinstvena karamela na hrvatskom tržištu s ekstraktom islandskog lišaja, za ublažavanje nadražaja na kašalj te kod upale sluznice gornjih dišnih putova. Bombon ne sadrži šećer, pa je prikladan za dijabetičare i djecu već od jedne godine starosti. Maloj djeci koja još ne znaju cuclati bombone, bombon se može otopiti u mlijeku ili čaju.

Sirup islandskog lišaja Trešnjevka laboratorija

Sastav

  • djelatne tvari - vodena iscrpina islandskog lišaja 1:16 (Lichenis islandici extractum aquosum fluidum) 5%
  • pomoćne tvari - tinktura slatke naranče, saharoza, metilhidroksibenzoat, propilhidroksibenzoat.

Farmakoterapijska skupina i djelovanje: mukolitik

Terapijska indikacija: ublažavanje kašlja

Doziranje i način uporabe:

  • odrasli: 3-4 puta dnevno 1-2 velike žlice
  • djeca do 7 g.: 3-4 puta dnevno 1 kavena žlicu
  • djeca starija od 7 g.: 3-4 puta dnevno 2 kavene žlice

Nuspojave: moguće su alergijske reakcije koje se manifestiraju pojavom osipa, svrbeža i crvenila kože.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama pitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Trešnjevka laboratorij d.o.o.

Ulica dr. Franje Tuđmana 35
10431 Bestovje, Rakitje
Tel: 01 3371 466
www.tresnjevka-laboratorij.hr

Komentari

Najnovije

Najčitanije