Ručak koji svi vole: Jednostavan recept za najbolje ćufte

Ručak koji svi vole: Jednostavan recept za najbolje ćufte

Ručak koji svi vole: Jednostavan recept za najbolje ćufte
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.01.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Ćufte su ukusno jelo koje se priprema od mljevenog mesa, oblikuje u male kuglice i kuha u umaku od rajčice. Ovaj tradicionalni recept ima bogatu povijest diljem svijeta, s različitim varijacijama koje odražavaju kulinarsku raznolikost kultura. Ćufte se u svijetu pripremaju od junećeg, pilećeg, svinjskog ili janjećeg mesa, a kod nas su najpopularnije one od junećeg ili miješanog mesa.

U svakoj im se varijanti dodaju začini, luk, jaja i krušne mrvice kako bi se postigao savršen okus i tekstura. Ove sočne kuglice mesa se najčešće kuhaju u umaku od rajčice, a mogu se poslužiti uz prilog tjestenine ili pire krumpira, na primjer. Većina ih djece voli, što je korisno ako su najmlađi članovi vaše obitelji naročito izbirljivi. U nastavku pogledajte recept za ćufte u umaku od rajčice.

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa (govedina, svinjetina, puretina ili miješano)
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 jaja
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • sol, papar
  • suhi začini po ukusu
  • ulje za prženje
  • umak od rajčice
  • 2 žlice brašna
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 500 ml vode

Priprema:

  1. Pomiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, jaja, krušne mrvice i češnjak u zdjeli.
  2. Dodajte sol, papar i začine prema ukusu te dobro promiješajte smjesu.
  3. Oblikujte male kuglice od smjese.
  4. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri.
  5. Pržite kuglice dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana.
  6. U većoj posudi na ulju popržite brašno na srednje jakoj vatri te mu dodajte pasiranu rajčicu i istu količinu vode.
  7. U umak dodajte ćufte, dobro izmiješajte i kuhajte na srednje jakoj vatri još 20ak minuta.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije