Najbolji recept za klasični tiramisu - koji će oduševiti vaše goste

Najbolji recept za klasični tiramisu - koji će oduševiti vaše goste

Najbolji recept za klasični tiramisu - koji će oduševiti vaše goste
  • Objavljeno: Petak, 29.12.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Tiramisu je klasični talijanski desert koji osvaja srca ljubitelja slatkog širom svijeta, a njegovo ime doslovno znači "podigni me". Priča o tiramisuu počinje u 20. stoljeću u talijanskoj regiji Veneto. Smatra se da su ga prvi put pripremili u Trstu odakle se zatim proširio diljem zemlje i svijeta.

Klasični tiramisu se sastoji od slojeva piškota, poznatih kao i ladyfinger keksi, natopljenih kavom te prelivenih kremastom mješavinom mascarpone sira, šećera i jaja. Cijela kreacija završava posipanjem kakaa u prahu koji dodaje bogatstvo i dubinu okusa.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 500 g mascarpone sira
  • 300 ml jake kave
  • 200 g piškota
  • 2 žlice kakaa u prahu

Priprema:

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Umiksajte žumanjke sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla.
  2. Dodajte mascarpone sir u smjesu žumanjaka i šećera te dobro izmiješajte.
  3. Posebno umutite bjelanjke u čvrsti snijeg, a zatim ih nježno umiješajte u smjesu s mascarponeom.
  4. U jednoj posudi pripremite jaku kavu.
  5. Natopite piškote kavom i složite ih u posudu u kojoj ćete slagati tiramisu.
  6. Prelijte polovicom smjese od mascarponea.
  7. Ponovite slojeve piškota natopljenih kavom i smjese od mascarponea.
  8. Na kraju, posipajte površinu kakaom u prahu.
  9. Stavite tiramisu u hladnjak i pustite da se ohladi barem 4 sata ili preko noći.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije