Isprobajte najzdravije namirnice za kolovoz!

Isprobajte najzdravije namirnice za kolovoz!

Isprobajte najzdravije namirnice za kolovoz!
  • Objavljeno: Četvrtak, 02.08.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Unsplash

Marelice

Marelice sadrže malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar su izvor dijetalnih vlakana i kalija, a odličan izvor vitamina A i C. Sada su najzdravije i najjeftinije, stoga ih svakako trebate iskoristiti.

Isprobajte piletinu s marelicama i suhim šljivama!

Dinja

Dobar je izvor dijetalnih vlakana, niacina, vitamina B6 i folne kiseline. Odličan je izvor vitamina A, C i kalija. Iako sadrže dosta šećera, dinje sadrže malo zasićenih masti i soli, i jako malo kolesterola.

Pripremite dinju u plaštu od pršuta!

Lubenica

Lubenica je pravo ljetno voće s jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor kalija, a odličan izvor vitamina A i C. Lubenica je osvježavajuća, slatka i mirisna.

Uživajte u sezoni lubenica uz voćnu pizzu od lubenice!

Breskve

Sadrže jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Veći dio kalorija dolazi od šećera. Dobar su izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, niacina i kalija, i odličan izvor vitamina C.

Pripremite mousse od breskve!

Nektarine

Sadrže malo zasićenih masti, kolesterola i soli, ali veći dio kalorija dolazi iz šećera. Poput breskvi, dobar su izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, niacina i kalija. Odličan su izvor vitamina C.

Isprobajte smoothie od nektarine, breskve i bijelog čaja!

Smokve

Ovo je doba godine kada možete uživati u svježim i zdravim smokvama. Dobar su izvor kalija, mangana, vitamina B6, a odličan izvor dijetalnih vlakana.

Ako želite isprobati nešto potpuno novo, pripremite kolačiće od smokava!

Grožđe

Iako tijekom godine nije pristupačno, sezona grožđa u kolovozu tek započinje. Sadrži malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Odličan je izvor vitamina C i K. Grožđe je ukusno samo po sebi, ne treba mu nikakvih dodataka.

Pripremite smoothie od grožđa i bademovog maslaca za lijepu i zdravu kožu!

Paprika

Paprike su tijekom ostalih mjeseci poprilično skupe i pune pesticida. Svakako iskoristite sezonu paprika jer su dobar izvod tiamina, niacina, folne kiselina i bakra. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, kalija i mangana. Paprike možete pripremati na različite načine.

Isprobajte ukusne vegetarijanske paprike punjene sirom (Keto dijeta)!

Tikvice

Sezona tikvica je sada na vrhuncu. Ovo ukusno povrće blagog okusa je dobar izvor proteina, vitamina A, tiamina, niacina, fosfora i bakra. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, riboflavina, vitamina B6, folne kiseline, magnezija, kalija i mangana. Tikvice su uistinu jednostavne za pripremu i možete ih pripremati na različite načine.

Svakako isprobajte francuski kruh s tikvicama i sirom!

Kukuruz

Pristupačan, ukusan i hranjiv, kukuruz pripada pravom ljetnom povrću. Sadrži malo zasićenih masti i jako malo kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, tiamina i folne kiseline. Kukuruz možete pripremati na različite načine, a najpopularniji je kuhan i sa žara.

Pripremite ljetnu juhu od kukuruza!

Patlidžan

Sadrži jako malo zasićenih masti i kolesterola. Sadrži dosta soli i veći dio kalorija dolazi iz šećera. Dobar je izvor vitamina K, tiamina, vitamina B6, folne kiseline, kalija i mangana, a odličan je izvor dijetalnih vlakana.

Isprobajte pečene patlidžane s češnjakom i peršinom!

Krastavci

Sadrže malo zasićenih masti i jako malo kolesterola i soli. Dobar su izvor vitamina A, magnezija, fosfora i mangana, a odličan izvor vitamina C, K i kalija. Krastavce najčešće jedemo kao salatu, ali s njima možete raditi razna jela.

Pripremite smoothie s kokosovom vodom i svježim krastavcem!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije