Kako dijete utječu na zdravlje kože?

Kako dijete utječu na zdravlje kože?

Kako dijete utječu na zdravlje kože?
  • Objavljeno: Utorak, 08.05.2012.
  • Broj pregleda: 6.526
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svaki put kada krenete na potpuno novi plan prehrane kako bi vaše tijelo poprimilo željeni oblik, vaša koža izgleda kao da pati. Često je to prirodna reakcija na lošu prehranu. Najbolji način da se brinete o koži je da prehrani posvetite istu pažnju kao i njezi. Dijete i loši planovi prehrane često prve posljedice otkrivaju upravo na koži.

Postoji nekoliko promjena koje se događaju u našem tijelu koje bi mogle biti uzrok takve reakcije. Nije novost da je prehrana usko povezana sa stanjem kože. Naš ten može reflektirati dobro zdravlje i nedostatke našeg organizma.

Postoji nekoliko načina da izbjegnete bilo kakve ozbiljne probleme s kožom. Početak je uvijek težak, barem tako stručnjaci tvrde. Mislite da ste počeli radikalno zdraviji stil života, a ispada da vaša koža osjeti posljedice koje baš i nisu zdrave. Glavni čimbenik koji pokreće probleme s kožom je stres, a dobro je poznata činjenica da prehrana može generirati pravi stres i krize kada je riječ o promjenama navika.

Akne se najčešće pojavljuju kada je živčani sustav pod stresom, a tada otpornost kože i tkiva u cjelini postaje sve slabija. To može biti privremeno stanje dok organizam ne usvoji nove prehrambene navike. Ali može i biti signal upozorenja ako se izgladnjujete ili jedete nezdravo. Rigorozne dijete koje se provode duže vrijeme mogu dovesti do preranog starenja kože. One lišavaju tijelo hranjivih sastojaka i zbog toga možete primijetiti pojavu bora u ranoj dobi.

Zdrava prehrana ne zahtijeva radikalno smanjenje unosa hrane, a nezdrava prehrana itekako može dovesti do teških kožnih bolesti. Može se smanjiti proizvodnja kolagena, posebice na licu i vratu, ali i na tijelu.

Tinejdžeri koji žele izgubiti kilograme s radikalnim dijetama mogu primijetiti nastanak bora i drugih kožnih poremećaja koji se javljaju s obzirom na gubitak masnoće. Organizam neće biti u stanju proizvesti dovoljno kolagena kako bi se zadržala elastičnost kože. Ten može postati skloniji problemima, a koža siva i umorna.

Kako bi se spriječilo prijevremeno starenje neophodno je kožu njegovati proizvodima za njegu kože, ali i tkiva kože opskrbiti odgovarajućim hranjivim tvarima. Postoji nekoliko namirnica koje imaju sposobnost brinuti o lijepoj koži. Vitamin C i E su jedni od osnovnih sredstava za očuvanje mladosti kože.

Potražite namirnice i kozmetiku koji sadrže te vitamine. Da bi se povećao njihov učinak stručnjaci preporučuju njihovu potrošnju u popodnevnim satima. Tijekom noći imaju maksimalni učinak na kožu.

Jedna od najvećih grešaka, kada je u pitanju prehrana, je eliminacija esencijalnih masnih kiselina. One imaju važnu ulogu u reprodukciji stanica, a njihov nedostatak u našem organizmu može dovesti do kožnih bolesti i suhe kože. Ako se masne kiseline eliminiraju, to će se itekako odraziti na zdravlje kože.

Njega koža zahtijeva brigu o koži koja se provodi izvana i iznutra. Ako želite prekrasan ten i zdravu kožu, potrudite se brinuti o koži pažljivim odabirom namirnica i proizvoda za njegu kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije