Konstitucija tijela otkriva idealnu dijetu

Konstitucija tijela otkriva idealnu dijetu

Konstitucija tijela otkriva idealnu dijetu
  • Objavljeno: Petak, 10.04.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jabuka, kruška ili pješčani sat? Svaka žena spada u jednu od ovih skupina, a prema tome bi trebala odrediti i idealan jelovnik: onaj koji će ih zasititi, a pritom se neće debljati.

Svatko od nas ima drugačiji oblik tijela, no poznato je da konstituciju u većini slučajeva nasljeđujemo od svojih roditelja. Primjerice boja očiju se nikad ne mijenja, dok se oblik tijela može formirati ovisno o načinu života, ishrani, fizičkim aktivnostima i, naravno, godinama.

Jeste li znali da vaš oblik tijela otkriva što preferirate od hrane, tj. koje poslastice najviše unosite u svoj organizam. Međutim, da bi skinuli nagomilane kilograme za svaki tip potrebna je različita dijeta. Saznajte kojoj skupini pripadate i koja prehrana najbolje odgovara vašoj građi da ne bi imali problema sa skupljanjem masnih naslaga.

Pretvorite svoje tijelo u stroj koji sagorijeva mast!

Kruška

Poznate osobe koje imaju ovakav oblik tijela su Jennifer Lopez i Britney Spears. Većina žena ove skupine imaju uska ramena, simetrični vrat i široke bokove. Najproblematičniji im je struk jer s njega najteže skidaju masne naslage. Često se bore i s celulitom na nogama. Zimogrozne su i lijene jer imaju nizak krvni tlak.

Ženama ovog tipa građe, preporuča se aerobik i nježne ritmičke vježbe kojima će učvrstiti svoje mišiće.

Najbolje bi bilo jesti laganu hranu, primjerice mediteransku jer će takvim načinom prehrane najlakše skinuti višak kilograma. Preporuča se i svježe voće, povrće i salate. S druge strane ne smiju previše smanjiti kruh i tjesteninu jer će to izazvati kontra efekt. Ako imate ovakav oblik tijela obavezno ujutro doručkujte, ručajte između 12 i 14 sati, a večerajte nešto lagano između 18 i 20 sati.

Provjerite kako na prirodan način detoksicirati tijelo!

Jabuka

Široka ramena i uži bokovi njihova su glavna obilježja. Imaju mršave noge, malu stražnjicu te izraženije grudi i širi struk. Prilično su visoke i njima debljina stvara i određene zdravstvene probleme. Od poznatih takvu građu imaju Kate Hudson i Eva Longoria. Vitkije djevojke koliko god kalorija unjele u organizam, brzo ih potroše. Njihovi organi rade punom parom pa imaju višak energije i rijetko se umaraju. No, ako jedu previše i dođe do promjena u metabolizmu, one dobivaju oblik jabuke. Tada trebaju uzimati više proteina, a unos ugljikohidrata smanjiti na minimum. Dakle, kruh, tjestenine i mahunarke izbjegavati, a jesti što više mliječnih proizvoda, sve vrste mesa i žitarice. Bilo bi dobro ne mješati namirnice nego uzimati samo jednu vrstu, primjerice izbjegavati kombinaciju mesa i sira. Poželjno je izbjegavati grickalice.

Pripremite 4 napitka koja ispiru mast iz tijela!

Pješčani sat

Od slavnih ovakav oblik tijela imaju Catherine Zeta Jones i Rene Zellweger. Kod njih nepravilna prehrana uzrokuje skupljanje masnih naslaga u gornjem dijelu tijela. Većinom imaju klasične ženske obline. Ramena i bokovi su im proporcionalni. U organizam trebaju unositi lagane proteine, puno ribe, piletinu, a mogu si dopustiti i čokoladu. Na jelovniku se preporuča više riže, povrća i različite juhe. Najbolja je kombinacija prehrane koja se preporuča ženama koje imaju oblik tijela kruške i jabuke. Ovim djevojkama doručak treba biti najvažniji obrok. Važno je da unose dovoljno bjelančevina, proteina, ugljikohidrata i vitamina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije