Ova hrana će vam pomoći u borbi protiv raka!

Ova hrana će vam pomoći u borbi protiv raka!

Ova hrana će vam pomoći u borbi protiv raka!
  • Objavljeno: Petak, 24.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Postoje namirnice koje vam mogu pomoći u borbi protiv raka i spriječiti širenje kancerogenih stanica. Znanstvenici su ustanovili da su u borbi protiv raka sljedeće namirnice jako učinkovite.

Grah i mahunarke

Jedna šalica graha sadrži čak 13 grama vlakana. To je 50% preporučene dnevne doze. Jako su dobar izvor proteina, kalcija, kalija i magnezija, a većina vrsta graha sadrži visok udio antioksidanata.

Mlijeko

Obogaćeno mlijeko i mliječni proizvodi su jako dobar izvor kalcija i vitamina D. Kod kupovine mlijeka odaberite obrano mlijeko jer sadrži manje zasićenih masti.

Vino

Crno vino je odličan izvor polifenola i antioksidanata koji smanjuju rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti i različitih vrsta raka.

Provjerite zašto je dobro popiti čašu crnog vina!

Mrkva

Brojna istraživanja su pokazala da je mrkva odlična za prevenciju bolesti očiju. Mrkva sadrži malo kalorija i puno vitamina, minerala i vlakana.

Kupus

Kupus, naročito crveni, je odličan izvor antioksidanata koji ublažavaju upalu. Kiseli kupus je odličan izvor probiotika koji poboljšavaju zdravlje probavnog sustava i smanjuju rizik od nastanka kroničnih upalnih bolesti.

Jabuke

Istraživanja su pokazala da jabuke mogu smanjiti rizik od raka usne šupljine za 18%, grla za 41%, dojke za 24%, jajnika za 24% i prostate za 7%.

Sladić

Sladić ima moćno protuupalno, antivirusno i antikancerogeno djelovanje. Sladić poboljšava zdravlje jetre i potiče eliminaciju toksina.

Borovnice

Jako su dobar izvor antioksidanata koji smanjuju rizik od nastanka slobodnih radikala. Borovnice su odličan izvor vitamina i minerala, a nedavna istraživanja su pokazala da sudjeluju u regulaciji krvnog tlaka.

Uživajte u sezoni borovnica uz ove ukusne muffine!

Češnjak

Znanstvenici su ustanovili da češnjak može smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka, a naročito djelotvornim se pokazao u prevenciji raka želuca.

Avokado

Nedavno istraživanje je pokazalo da je avokado odličan za smanjenje rizika od nastanka leukemije. Znanstvenici su ustanovili da avokado potiče stanice raka na samouništenje, a pri tome nema negativan utjecaj na zdrave tjelesne stanice.

Kava

Kava ima moćno antioksidacijsko djelovanje i znanstvenici su ustanovili da osobe koje svakodnevno piju 2 do 3 šalice kave imaju manji rizik od nastanka niza bolesti.

Brokula

Jedna šalica brokule sadrži oko 10 grama vlakana koji smanjuju rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog i probavnog sustava. Jedna šalice brokule je dovoljna da zadovoljite dnevnu potrebu za vitaminom C i K.

Provjerite kako se brokula bori protiv raka!

Tamno zeleno lisnato povrće

Tamno zeleno lisnato povrće je jako dobar izvor vitamina A, C, K i folne kiseline. Nedavna istraživanja su pokazala da tamno zeleno lisnato povrće smanjuje rizik od nastanka raka mokraćnog mjehura.

Trešnje

Trešnje imaju odlično protuupalno djelovanje, jako su dobar izvor vlakana i smanjuju rizik od nastanka raka debelog crijeva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije