Ovim namirnicama spriječite razvoj raka jajnika!

Ovim namirnicama spriječite razvoj raka jajnika!

Ovim namirnicama spriječite razvoj raka jajnika!
  • Objavljeno: Srijeda, 31.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Rak jajnika se smatra jednom od najsmrtonosnijih bolesti. Karakterističan je po svojoj agresivnosti, a simptomi se ne očituju sve dok bolest ne bude u poodmakloj fazi. Srećom, postoji nekoliko prirodnih lijekova koji su pokazali iznimnu djelotvornost u borbi protiv ovog tihog ubojice. Đumbir, ginko biloba, zeleni čaj i lanene sjemenke iznimno su učinkoviti u sprječavanju širenja raka i utječu na uništavanje stanica raka jajnika i tumora.

Ova hrana je vrlo popularna za prevenciju i liječenje raka jajnika. Fokus je na svježem voću i povrću, i ograničavanju mliječnih proizvoda, mesa, šećera i prerađene hrane.

Đumbir

Đumbir uništava stanice raka jajnika na dva načina. Prvo procesom apoptoze (proces programirane smrti stanica) i aktivacijom procesa samouništenja. Znanstvenici sa Sveučilišta u Michiganu otkrili su da je đumbir izazvao istu stopu apoptoze kao uzimanje kemoterapijskih lijekova i to bez ikakvih nuspojava. Đumbir također kontrolira upalu koja je preteča raka jajnika.

Pripremite sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!

Ginko biloba

Istraživanja su pokazala da ginko biloba značajno smanjuje rizik od razvoja raka jajnika. Istraživanje je provedeno na više od 600 žena s rakom jajnika i 640 zdravih kontrolnih ispitanica. Sudionice su koristile sljedeće namirnice: ginko, echinaceau, gospinu travu i ginseng. Samo one koji su koristile ginkgo bilobu su imali nižu stopu raka jajnika za čak 60%.

Zeleni čaj

Konzumacija samo dvije šalice zelenog čaja dnevno može smanjiti rizik od raka jajnika za 50%. Istraživači su pratili 61,057 žena, u dobi od 40 do 76 godina, tijekom 15 godina. Kod onih koje su pile jednu šalicu zelenog čaja dnevno, rizik od raka jajnika je smanjen za 24%, dok su dvije ili više šalica smanjile rizik za 46%.

Kod žena koje su konzumirale čaj dosljedno više od 30 godina, rizik za razvoj raka jajnika smanjena je za 75%. Znanstvenici vjeruju da je visoka razina antioksidansa u zelenom čaju odgovorna za dobivene rezultate.

Provjerite kako prehrana može utjecati na oporavak od raka jajnika!

Lanene sjemenke

Lanene sjemenke sprječavaju pojavu raka jajnika i smanjuju metastaze i usporavaju njihov razvoj. To je važno otkriće jer su metastaze koje prate raka jajnika, pokazatelj kasnog stupnja raka i glavni su uzrok smrti kod oboljelih.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije